Agenda

Terug naar overzicht
20 augustus 2019

Op 20 augustus 2019 spreekt Nadia Nsayi in ‘De Preekstoel’ in de Sint-Waldetrudiskerk in Herentals.

7 september 2019

Op zaterdag 7 september 2019 organiseren Pax Christi Vlaanderen en Broederlijk Delen een stadswandeling langs plaatsen die symbool staan voor de (vergeten) relaties tussen Antwerpen en Congo.

15 november 2019

Op vrijdag 15 november 2019 organiseren Pax Christi Vlaanderen en Broederlijk Delen een stadswandeling langs plaatsen die symbool staan voor de (vergeten) relaties tussen Antwerpen en Congo.

10 juni, 2018 - 13:30

Toonmoment: creatieweek 'Geen licht zonder schaduw'

De UM4P-jokers trekken zich van 4 juni tot 10 juni 2018 terug in de heuvelende omgeving van Dworp, Destelheide, om er te werken aan hun participatief theaterproject 'Geen licht zonder schaduw'.

Samen met de UM4P-ers zakt ook Evan Hastings, Amerikaans theatermaker en 'joker', af naar het Brabantse dorp. En een gemotiveerde groepje van een 7-tal mensen, die elk vanuit een ander perspectief met justitie in aanraking zijn gekomen: ex-gedetineerden, slachtoffers van misdaden, familieleden van slachtoffer/dader, vrijwilligers & professionals in de gevangenis, …

Met hoogtes en laagtes gaan we de eerste stappen zetten in het creëren van een theatervoorstelling rond de complexe vraag hoe we als samenleving omgaan met mensen die delicten plegen en de slachtoffers van hun daden? We zullen intensief werken rond de vraag wat het doel is van justitie voor de overheid en de samenleving en of dit doel bereikt wordt. Evan zal de week artistiek begeleiden, omdat we het plan opgevat hebben schaduwtheater te integreren in de voorstelling.

Op zondag 10 juni 2018 om 13.30 uur nodigen we je uit op een eerste toonmoment. We presenteren onze draft-voorstelling (waar we staan na een week creatie) en vragen jullie feedback en suggesties. 

Heb je bijzondere voeling of een link met de thematiek, kom dan zeker af!

De details op een rij:

Adres: Dworp, Destelheidestraat 66, 1652 Beersel

Programma:

13 uur: inloop met koffie en thee

13.30-15 uur: presentatie en feedback vanuit het publiek

Inschrijven is nodig.

Schrijf je hier in

Dank aan onze partners De Huizen en Without Walls