Agenda

Terug naar overzicht
15 november 2019

Op vrijdag 15 november 2019 organiseert Pax Christi Vlaanderen een stadswandeling langs plaatsen die symbool staan voor de (vergeten) relaties tussen Antwerpen en Congo.

15 november 2019

Op vrijdag 15 november 2019 organiseert actiegroep Dekoloniseer Halle een lezing over dekolonisatie, met Nadia Nsayi.

2 december 2019

Samen lezen is een heel toegankelijke manier om andere mensen te ontmoeten. Dar Rahman, dienstencentrum De Boskes en Pax Christi Vlaanderen brengen op drie namiddagen mensen samen om naar verhalen te luisteren.

24 september, 2018 - 18:30

Vredesweek - Circles4Change

Vredesweekpartner Labo vzw organiseert maandelijks een 'circle 4 change'. Op maandag 24 september 2018 wordt de link gelegd met de thematiek 'Iedereen Thuis'.

Voel jij je thuis in je huis? Onder je vrienden en familie? Wonen je vrienden en familie dichtbij of veraf? Wat betekent dat eigenlijk 'je thuis voelen'? Voel je je geborgen, veilig, vertrouwd, gesteund of zelfs versterkt door je omgeving?

Samen gaan we op zoek naar wat ‘je thuis voelen’ betekent voor ons in deze samenleving. En we kijken verder. Hoe kunnen wij een thuis vormen voor anderen? Voor mensen die in onze samenleving geen plek krijgen? Voor mensen die genoodzaakt waren om hun thuis te verlaten en een nieuwe thuis te zoeken? En we kijken ook voorbij grenzen en naties… Hoe kunnen wij mee een thuis bezorgen voor mensen die ver van hier wonen? Voor mensen die onder druk staan van klimaatverandering, oorlog en uitsluiting?

Circles4Change staat voor persoonlijke en maatschappelijke thema’s creatief en samen verkennen. Verschillende technieken worden hiervoor gebruikt, zoals verhalen, theater, foto’s en vooral gesprekscirkels: een eeuwenoude ontmoetingsronde. Vanuit deze ontmoeting groeit solidariteit, vriendschap en goesting om ons steentje bij te dragen aan deze planeet.

Alle leeftijden, culturen, achtergronden en talen zijn welkom

Praktisch

Waar? Pax Christi Vlaanderen, Italiëlei 98a, 2000 Antwerpen

Wanneer? Inloop met eten en thee om 18.30 u, start cirkel om 19 u.

Vrije bijdrage