Vredesweek - Vredeswandeling in Haacht | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
12 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo. Opgelet, deze wandeling is volgeboekt.

12 september 2020

Gids Michiel Stinckens brengt ons langsheen Hasseltse straten en pleinen die ooit een link hadden met het Belgische koloniale verhaal. Jij wandelt toch ook mee?!

19 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo.

22 september, 2018 - 10:15

Vredesweek - Vredeswandeling in Haacht

In het kader van de Vredesweek heeft op zaterdag 22 september 2018 in Haacht voor de derde keer een vredeswandeling plaats. Een niet te missen en inspirerende activiteit georganiseerd i.s.m. Vredesweekpartner TAU.

Hier en daar luisteren we naar een inspirerende tekst over vrede en gerechtigheid. Hier en daar wordt er in stilte gewandeld om de diepere betekenis van geweld en vrede te laten doordringen.

De wandeling start om 10.15 u. aan het station van Haacht en maakt een groene lus van ongeveer 15 km rond de gemeente Haacht.

Op het wandeltraject schenken we ook aandacht aan het Jodentransport dat ter plaatse in 1943 door verzetstrijders tot stilstand werd gebracht, waardoor tientallen mensen gespaard bleven van de gaskamers. Via de Dreef wandelen we richting Hooiberg naar de oever van de Dijle.  Aan de Hansbrug houden we halt, we staan stil bij de keuze of we bruggen opblazen of bruggen bouwen… We picknicken bij het Kasteel van Roost waar nieuwe wandelaars kunnen aansluiten om 13:00.

Nadien volgen we het natuurpad naast de Antitankgracht naar het Haachts Broek. Een pad langs de Leibeek brengt ons terug richting Haacht-Station, waar we de wandeling beëindigen tussen 16 en 16.30 u.

Iedereen welkom, deelname is gratis.

Bijkomende informatie is te verkrijgen via: