Agenda

Terug naar overzicht
2 april 2019

Elke eerste dinsdag van de maand heeft bij Pax Christi een interreligieuze, stille meditatie plaats.

3 april 2019

Op 3 april 2019 organiseert het UCSIA, in samenwerking met 11.11.11, Pax Christi en Sant’ Egidio een debatavond over lokale praktijken van verzoening in gebroken gemeenschappen.

9 april 2019

Op dinsdag 9 april 2019 organiseren Pax Christi Vlaanderen en Broederlijk Delen een stadswandeling langs plaatsen die symbool staan voor de (vergeten) relaties tussen Antwerpen en Congo.

22 september, 2018 - 10:15

Vredesweek - Vredeswandeling in Haacht

In het kader van de Vredesweek heeft op zaterdag 22 september 2018 in Haacht voor de derde keer een vredeswandeling plaats. Een niet te missen en inspirerende activiteit georganiseerd i.s.m. Vredesweekpartner TAU.

Hier en daar luisteren we naar een inspirerende tekst over vrede en gerechtigheid. Hier en daar wordt er in stilte gewandeld om de diepere betekenis van geweld en vrede te laten doordringen.

De wandeling start om 10.15 u. aan het station van Haacht en maakt een groene lus van ongeveer 15 km rond de gemeente Haacht.

Op het wandeltraject schenken we ook aandacht aan het Jodentransport dat ter plaatse in 1943 door verzetstrijders tot stilstand werd gebracht, waardoor tientallen mensen gespaard bleven van de gaskamers. Via de Dreef wandelen we richting Hooiberg naar de oever van de Dijle.  Aan de Hansbrug houden we halt, we staan stil bij de keuze of we bruggen opblazen of bruggen bouwen… We picknicken bij het Kasteel van Roost waar nieuwe wandelaars kunnen aansluiten om 13:00.

Nadien volgen we het natuurpad naast de Antitankgracht naar het Haachts Broek. Een pad langs de Leibeek brengt ons terug richting Haacht-Station, waar we de wandeling beëindigen tussen 16 en 16.30 u.

Iedereen welkom, deelname is gratis.

Bijkomende informatie is te verkrijgen via: