Agenda

Terug naar overzicht
15 november 2019

Op vrijdag 15 november 2019 organiseert Pax Christi Vlaanderen een stadswandeling langs plaatsen die symbool staan voor de (vergeten) relaties tussen Antwerpen en Congo.

15 november 2019

Op vrijdag 15 november 2019 organiseert actiegroep Dekoloniseer Halle een lezing over dekolonisatie, met Nadia Nsayi.

2 december 2019

Samen lezen is een heel toegankelijke manier om andere mensen te ontmoeten. Dar Rahman, dienstencentrum De Boskes en Pax Christi Vlaanderen brengen op drie namiddagen mensen samen om naar verhalen te luisteren.

28 september, 2018 - 14:00

Vredesweek - Boekvoorstelling 'Baloena'

Op vrijdag 28 september 2018 heeft in De Krook in Gent de voorstelling plaats van het kinderboek 'Baloena'.

Baloena is een verhaal-met-laagjes voor kinderen van 4 tot 10 jaar en hun ouders / onderwijzers. Het boek gaat over de zoektocht van Younes, Hosna en Samir naar hun verdwenen bal. Baloena is oud en versleten, maar erg bijzonder voor de kinderen: hij 'vluchtte' namelijk met hen mee uit Afghanistan.

Ontdek in dit warm prentenboek hoe kinderen uit een vluchtelingengezin zich thuis voelen in een samenleving die hen aanspreekt op hun veerkracht en tegelijk mededogen toont voor het gemis en verdriet dat ze met zich meedragen. Warm aanbevolen vanuit de Vredesweek en tevens te bestellen via de vredeswinkel.

Programma

- Welkom
- Muzische voorstelling verhaal
- Met Baloena aan de slag thuis en in de klas: verwerkingssuggesties
- Baloena, voor altijd...
- Receptie / gelegenheid tot aankoop boek

Praktisch

De Krook,  Miriam Makebaplein 1 in Gent

Van 14 tot 15.30 u.

Gratis maar gelieve voor 20 september 2018 te reserveren via deze link.

Met dank aan de stad Gent, de provincie Oost-Vlaanderen, het Vlaams Fonds der Letteren, hogeschool Odisee en de Vieze Gasten.