Vredesweek - Boekvoorstelling 'Baloena' | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
12 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo. Opgelet, deze wandeling is volgeboekt.

12 september 2020

Gids Michiel Stinckens brengt ons langsheen Hasseltse straten en pleinen die ooit een link hadden met het Belgische koloniale verhaal. Jij wandelt toch ook mee?!

19 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo.

28 september, 2018 - 14:00

Vredesweek - Boekvoorstelling 'Baloena'

Op vrijdag 28 september 2018 heeft in De Krook in Gent de voorstelling plaats van het kinderboek 'Baloena'.

Baloena is een verhaal-met-laagjes voor kinderen van 4 tot 10 jaar en hun ouders / onderwijzers. Het boek gaat over de zoektocht van Younes, Hosna en Samir naar hun verdwenen bal. Baloena is oud en versleten, maar erg bijzonder voor de kinderen: hij 'vluchtte' namelijk met hen mee uit Afghanistan.

Ontdek in dit warm prentenboek hoe kinderen uit een vluchtelingengezin zich thuis voelen in een samenleving die hen aanspreekt op hun veerkracht en tegelijk mededogen toont voor het gemis en verdriet dat ze met zich meedragen. Warm aanbevolen vanuit de Vredesweek en tevens te bestellen via de vredeswinkel.

Programma

- Welkom
- Muzische voorstelling verhaal
- Met Baloena aan de slag thuis en in de klas: verwerkingssuggesties
- Baloena, voor altijd...
- Receptie / gelegenheid tot aankoop boek

Praktisch

De Krook,  Miriam Makebaplein 1 in Gent

Van 14 tot 15.30 u.

Gratis maar gelieve voor 20 september 2018 te reserveren via deze link.

Met dank aan de stad Gent, de provincie Oost-Vlaanderen, het Vlaams Fonds der Letteren, hogeschool Odisee en de Vieze Gasten.