Tekenen van hoop scheppen voor Syrië | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
12 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo. Opgelet, deze wandeling is volgeboekt.

12 september 2020

Gids Michiel Stinckens brengt ons langsheen Hasseltse straten en pleinen die ooit een link hadden met het Belgische koloniale verhaal. Jij wandelt toch ook mee?!

19 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo.

17 maart, 2016 - 12:00

Tekenen van hoop scheppen voor Syrië

Half maart is het 5 jaar geleden dat de geweldloze protestmarsen in Syrië van start zijn gegaan voor meer basisrechten en vrijheden. Ontelbare Syriërs zijn sindsdien slachtoffer van een brutale repressie en een niets ontziende oorlog. Pax Christi International heeft bij deze gelegenheid een oproep gelanceerd tot daden van solidariteit, gebed en vasten #HopeforSyria.

Pax Christi Vlaanderen en ORBIT vzw stellen een teken van hoop in samenwerking met Broederlijk Delen, het Netwerk Rechtvaardigheid en Vrede en onze Franstalige zusterorganisaties.
Op donderdag 17 maart van 12 uur tot 15 uur in de kerk van Goede Bijstand, Kolenmarkt 89 in het centrum van Brussel zijn we in verbondenheid met alle slachtoffers van de oorlog en zeker ook met de Syrische vluchtelingen hier bij ons.

We kiezen uitdrukkelijk voor een tijd van gebed, vasten en ontmoeting. Wie daaraan wil meedoen, is welkom. Er is ruimte voor meerdere talen en met name Nederlands, Frans, Engels en Arabisch.  

Het verloop is als volgt gepland:

- 12 uur: welkom, toelichting bij de betekenis van het vasten voor vrede en bij de oproep van Pax Christi International, gevolgd door een woord uit de Bijbel en de Koran 

- 12.30 uur tot 13 uur: delen van onze betrokkenheid op het drama in Syrië in kleine groepen

- 13 uur tot 14 uur: stil gebed en stille interreligieuze meditatie, ondersteund door liederen, gebeden en inspirerende teksten voor vrede in verschillende talen 

- 14 uur tot 15 uur: we luisteren naar het verdriet en de hoop van onze Syrische vrienden; ontmoeting bij een kopje thee in zaal “De Schelp”  

Contact en aanmelden bij: jo.hanssens@paxchristi.be

Bekijk de flyer van deze activiteit