Stadswandeling: Verhalen over Congo in Brussel | Pax Christi Vlaanderen
verder winkelen

Wandeling | Ontdek de verhalen over Congo in Hasselt. Deze digitale wandeling, gecreëerd door Michiel Stinckens, gidst je langsheen Hasseltse straten en pleinen die ooit een link hadden met het Belgische koloniale verhaal.

Startpunt op de Vlaamsekaai

Wandeling |

In deze digitale wandeling is journalist Guy Poppe jouw persoonlijke gids in Antwerpen. Hij vertelt je zijn verhalen over Congo in een route van 7km door Antwerpen.

Titel:
Stadswandeling: Verhalen over Congo in Brussel

Ontdek de verhalen over Congo in Brussel. Deze digitale wandeling, gecreëerd door Michiel Stinckens, gidst je langsheen Brusselse straten en pleinen die ooit een link hadden met het Belgische koloniale verhaal.

Een wandeling langs plaatsen die symbool staan voor de (vergeten) relaties tussen België en Congo. Laat je doorheen de totstandkoming van Congo-Vrijstaat, de annexatie ervan door de Belgische staat en de Congolese onafhankelijkheid, loodsen aan de hand van gebouwen, sleutelorganisaties en -personen.

Hoe gaat dit in zijn werk? Simpel!

  1. Koop de wandeling aan en ontvang een link met een kaartje en geluidsbestanden van de gids
  2. Begeef je op een moment naar keuze naar het startpunt van de wandeling
  3. Volg de aangeduide route en luister naar de uitleg van de gids

Praktisch

Startpunt: Warandepark Brussel
Duur: wandeling van 3 kilometer - ca 2 uur
Nodig:Smartphone
Prijs: € 5 ***

 

*** Door een technische kronkel moeten we de prijs van € 5 opsplitsen in € 1,8 productkosten + € 3,2 verzendingskosten. De wandeling wordt je echter niet toegezonden; je kan hem gewoon doen na betaling. Mocht je toch een probleem ervaren, stuur dan een mailtje naar paxchristi@paxchristi.be

Wil je de gids graag voor een echte groepswandeling boeken? Neem dan contact met ons op. 

1,80 €