Vierend en Bezinnend 2016 | Pax Christi Vlaanderen
Titel:
Vierend en Bezinnend 2016

IJveren voor ontwapening en actief geweldloos verzet in een voortdurend klimaat van geweld en opgelegde vijandigheid vraagt geloof, deskundigheid en vastberadenheid. 

“Vandaag ben ik overtuigd dat wapens geen vrede kunnen brengen. Alleen geweldloze middelen zoals bemiddeling, verzoening en waarheid kunnen een conflict oplossen. Indien ik in een gewapende groep was gebleven, zou ik een leven vol geweld leiden. Ik koos voor vrede.” 

Dit is een getuigenis van een gewezen kindsoldaat. Samen met tienduizenden anderen leverde hij zijn wapen in om zich opnieuw te integreren in de maatschappij. Meerdere sprekende getuigenissen uit Congo komen aan bod in de editie van Vierend & Bezinnend 2016. Ook de burgerbeweging Lucha uit Noord-Kivu krijgt aandacht. 

Wie door zeven verschillende ramen in een huis naar binnen kijkt, kan er heel wat van zien. We zoomen in op zeven fragmenten uit het Marcusevangelie, ooit geschreven in een eveneens gewelddadige context. Naast dit ‘raamwerk’ vind je de campagnetekst, suggesties voor liturgie en homilie voor vredeszondag 2 oktober, een Franciscaanse vredeswake, aangevuld met suggesties voor een interreligieuze wake, Congolese wijsheden, gebeden en liederen voor een uitwisseling en beleving van vredesinspiratie in dialoog.

Onmisbaar om de Vredesweek te beleven in je gemeenschap, gezin, parochie, school of zorginstelling.

7,00 €