Vluchten | Pax Christi Vlaanderen
verder winkelen

Boeken / Strips | Jefra, een 17-jarige Palestijnse, woont samen met haar ouders, 2 zussen en 3 broers in Jeruzalem. Jefra voelt zich heen en weer geslingerd tussen de diepgewortelde Arabische tradities en het verlangen naar vrijheid en individualisme.

Boeken / Strips | Avondklokken in Ramallah is een aangrijpende roman over het alledaagse leven van een alledaagse jongen in een helaas niet zo alledaagse wereld.

Titel:
Vluchten

Musa is zestien en Palestijn. Hij groeit op in Hebron, een stad in de bezette Palestijnse gebieden met bijna 200.000 inwoners. Sinds de vestiging van enkele honderden Israëlische kolonisten in het centrum van de stad, zijn duizenden Palestijnen uit hun huizen gejaagd en honderden winkels gesloten. Hebron is een spookstad geworden. Musa ontmoet Rachel, de dochter van een fanatieke kolonist. Eerst wil hij het niet toegeven aan zichzelf, maar na een tijdje kan hij er niet meer onderuit. Hij is verliefd! Musa wordt beschuldigd van collaboratie met de Israëli’s en vlucht naar Nederland. Zal hij Rachel ooit nog zien?

VANHOECK Roger, Vluchten. Abimo Uitgevrij, 2010.

 

De werkgroep Vredeseducatie zorgde voor verwerkingssuggesties bij het boek. Je kan ze hier gratis downloaden (na login).

LESSUGGESTIES VOOR LEERKRACHTEN

WERKBLADEN VOOR LEERLINGEN


Wil je meer dan 10 exemplaren? Stuur een mail naar olivier.forges@paxchristi.be voor een korting.

 

13,95 €