ZIENSWIJZER

Kijken en zien als aspect van vredevol omgaan met elkaar

Luce Stappaerts, gewezen leerkracht en al jarenlang actief vrijwilliger van de dienst vredeseducatie bij Pax Christi Vlaanderen, werkte een boeiende bundel uit over kijken en zien als belangrijk aspect in het vredevol omgaan met elkaar.

In conflicten spelen niet alleen luisteren en praten een belangrijke rol, maar ook kijken en zien. De veelheid aan manieren van kijken en wat dit bij ons teweeg brengt, wordt in een heldere, eenvoudige stijl aangereikt via een mooie en uitgebreide collectie eigen foto’s, teksten, getuigenissen, creatieve verwerkingsmodellen, spelletjes en gespreksvormen.

Bundel

Door de rijk geïllustreerde bundel heen probeert Luce zien en inzien te koppelen aan elkaar, opdat er een beter begrip ontstaat over wie wij zelf zijn en wie de ander is, over de omgeving waarin wij dagelijks leven en over die grote wereld waarmee wij worden geconfronteerd.

Gaandeweg worden wij al ziende wijzer.

80 pagina’s – A4-formaat
Kostprijs: €15
Voor alle leeftijden.

Bestel

Workshop

Aan de hand van de bundel 'ZiensWijzer' staan we stil bij het aspect “kijken en zien” als deel van conflictcommunicatie. In hoeverre bepaalt ons kijken de manier hoe wij de ander of het andere begrijpen? Is kijken en zien ook een oorzaak van conflict? Hoe hiermee omgaan? Een workshop over ‘kijken’ en ‘zien’ die je blik verruimt.
 
Vorm: basisworkshop van ca.2 uur. Deze kan aangepast worden op maat qua inhoud en tijdsduur.

Doelgroep: Voor alle leeftijden.

Info & Boekingen: olivier.forges[at]paxchristi.be