10/12/2023
Brussel
L’Union des Progressistes Juifs de Belgique, Een Andere Joodse Stem en Shabbes 24/7 roepen op om deel te nemen aan de Nationale Mars tegen Antisemitisme. Pax Christi Vlaanderen sluit zich daar graag bij aan.
10/12/2023
Zoom
Parents' Circle Families Forum is de laureaat van de Pax Christi International Peace Award 2023. In dit webinar belichten zij hoe zij werken voor een rechtvaardige vrede in Israël en Palestina. Voertaal: Engels.
09/12/2023
Brussel
Op 9 december 2023 is het 75 jaar geleden dat het Verdrag inzake de voorkoming en de bestraffing van genocide werd ondertekend. Op 10 december is het de Internationale Dag van de Mensenrechten. Om deze twee symbolische data te markeren, organiseren we een wake als eerbetoon aan de slachtoffers in Gaza en de Westelijke Jordaanoever. Het voortdurende
07/12/2023
online via Zoom
De oorlog in Oekraïne zorgde voor een grote mobilisatie in Rusland, Belarus en Oekraïne. Niet iedereen wil echter meevechten in deze oorlog, onder andere op grond van gewetensbezwaar. Wie zijn deze gewetensbezwaarden, waarom vluchten ze en krijgen zij wel bescherming in Europa?
05/12/2023
Mechelen
De advent is een tijd om uit te kijken naar het Licht, naar de sluimerende vonk van vrede. Het Mechelse Pastoraal Stadsoverleg organiseert daarom een adventsconferentie met als titel "De hoop bewaren, ook nu". Annemarie Gielen is gastspreker van dienst.
30/11/2023
online via Zoom
Sinds 7 oktober 2023 zijn alle ogen gericht op Israël en Gaza. Vreselijke beelden bereiken ons. Maar hoe vergaat het eigenlijk de christenen die in Palestina en Israël wonen? Luister naar twee stemmen van het terrein.
29/11/2023
Oude gevangenis - Hasselt
Wanneer spreken we van legitiem verzet en wanneer van terrorisme? Hoe komt het dat we niet steeds met dezelfde blik kijken naar gewapend verzet? We nemen de vormen van verzet in Palestina en Oekraïne onder de loep via een debat.
25/11/2023
Turnhout
Op 25 november geven kinderen van Canta Nova vrede een stem in Turnhout. Ze zullen hun eigen versie van Soldiers of Love zingen tijdens de weekmarkt. Een oproep tot het stoppen van de oorlog in Oekraïne. Natuurlijk ook in Gaza en elders in de wereld. Laat je verrassen. Kom af om te luisteren, maak een leuk filmpje en post het op social media of
19/11/2023
Peperfabriek - Antwerpen
Op 19 november is iedereen welkom om samen de 10e editie van Gastvrij Antwerpen te vieren. We tonen de foto's van de voorbije edities: vind je er eentje leuk? Neem hem mee! We heffen het glas en eten een hapje op onze rijke diversiteit, met live muziek.
19/11/2023
Gent
Op 19 november geven de zangers van Karibu vrede een stem. Ze gaan vredesliederen zingen in de Gentse Binnenstad Een oproep tot het stoppen van de oorlog in Oekraïne, Gaza en elders. Vanaf 15u kan je ze tegenkomen en horen zingen. Op het Grootkanonlei, de Korenlei (op de trappen van het postkantoor) en op de Graslei.... Laat je verrassen. Kom af om