17/04/2024
Antwerpen
In een reeks over de oorlog in Oekraïne neemt Wim Coudenys in de derde lezing het thema van de agressieve buitenlandpolitiek van Rusland op. De reeks is een samenwerking tussen KU Leuven (campus Antwerpen) en Pax Christi.
17/04/2024
Gent
Brandend actueel en historisch relevant is de vraag die voorligt. “Verzetsgeweld: vrijheidsstrijd of terrorisme” Een ENGAGE TRIAL is een fictieve rechtszaak waarbij het publiek de jury is.
15/04/2024
Antwerpen
De oorlog in Gaza woedt voort, met tienduizenden slachtoffers tot gevolg. Niet alleen door de bommen, maar ook door honger en ontbering. Deze oorlog is de zoveelste uitbarsting van geweld in de regio. Hoe kijken onze politici naar dit conflict en welke oplossingen schuiven zij naar voor?
29/03/2024
Brugge * Sint-Pieters-Leeuw * Westhoek * ...
Deze Goede Vrijdag Wakes geven uitdrukkelijk aandacht aan het leed dat oorlog bij de meest kwetsbaren teweeg brengt.
24/03/2024
Brussel
Kom af naar Brussel Centraal en kies samen met Pax Christi Vlaanderen niet voor meer of minder, maar voor gelijke rechten. Laat je stem horen tegen racisme en alle vormen van discriminatie door aan te sluiten in dit collectief van organisaties en burgers. Loop in deze nationale betoging ook mee bij het In My Name Platform (waar Pax Christi
20/03/2024
Brussel
De oorlog in Oekraïne roept in Rusland verontwaardiging op: mensen gaan in het verzet. Zij worden opgepakt en verdwijnen voor verschillende jaren achter de tralies. Vooral vrouwen hebben het daar zwaar te verduren. De Zachte Kracht is 1 van de bewegingen die in opstand komt, op een verbindende manier.
17/03/2024
Brussel - Noordstation
In 4 maanden tijd zijn al meer dan 30.000 Palestijnen gedood in Gaza. Hier moet onmiddellijk een einde aan komen. Daarom eisen wij een onmiddellijk en permanent staakt-het-vuren en toegang van humanitaire hulp. Kom mee en sluit je aan!
16/03/2024
Abgowijk, Sint-Niklaas
De volledige buurt van de Abgowijk en omgeving wordt uitgenodigd om een vredesposter voor het raam te plaatsen op 14, 15 en 16 maart en om bij de planting van de Vredesboom aanwezig te zijn. Het wordt een Amberboom die bekend staat als een boom met vurig gekleurde herfstbladeren. Na 10 jaar lokale werking heeft onze groep overal in Sint-Niklaas
16/03/2024
Zolder
Oorlog (op zich) brengt nooit vrede en vooral veel ellende mee. Wapens neen, vrede ja. Oorlog is geen passend middel om conflicten op te lossen. Nooit meer oorlog! Zijn er alternatieven? Paul Lansu houdt hierover een lezing in Huis Ulburghs te Zolder.
14/03/2024
Antwerpen
3-daags programma vol muziek, film, informatie, beeld en ontmoeting met borsjt, Tsjetsjeense hapjes en meer! Dit kan je verwachten: Docu-films met nagesprekken over Tsjetsjenië, Oekraïne, Belarus en Ingoesjetië Tentoonstellingsbezoek met persoonlijke gids internationale expo n.a.v. herdenking 80 jaar deportatie van Tsjetsjenen en Ingoesjen. expo