Nieuws | Pax Christi Vlaanderen
Aankondiging

2021 is het jaar waarin kernwapens illegaal werden. Toch liggen er nog steeds kernwapens van de VS gestationeerd in België. Op 26 september komen we in actie om duidelijk te maken dat die kernwapens hier niet langer welkom zijn.

Aankondiging

Verwondering is het begin van alles, zo begint Jo Hanssens zijn boek 'Vreugde van mijn hart. Hoop voor de wereld'. Laat je meeslepen op een wonderlijke tocht doorheen de Bijbel.

Aankondiging

Nucleaire dreiging is niet een verhaal uit een andere wereld en een andere tijd.

Verslag

Zondagmiddag, 1 augustus 2021 in de Sint-Michiels Vredeskerk te Leuven.

Verslag

Paus Franciscus ondertekende op 3 oktober 2020 zijn derde pauselijke rondzendbrief.

Verslag

Op 7 juli, de vierde verjaardag van het VN Verbodsverdrag op kernwapens, trokken we naar het actiekamp tegen kernwapens aan de ingang van de luchtmachtbasis in Büchel.

Hongerstakers
Artikel

Hongerstakers zijn de kanarie in de koolmijn. Nu is het tijd voor een structureel asiel- en migratiebeleid. En een humane aanpak van de huidige crisis.

Artikel

Wist je dat 60 % van de mensen die uit de gevangenis vrijkomen, hervallen en terug worden opgesloten? Het strafsysteem in België faalt: het creëert nieuwe onveiligheid.

Actie

Onze directeur, Stefan, nam het woord tijdens een persconferentie voor de Begijnhofkerk in Brussel waar mensen zonder papieren in hongerstaking zijn. Lees zijn boodschap.

Artikel

In 2021 werden kernwapens verboden. Een mijlpaal die Pax Christi hielp zetten! Maar we zijn nog niet klaar: in 2020 werd 61 miljard euro geïnvesteerd in kernwapens. Help ons deze geldstroom stoppen.

Standpunt

Wat kan België doen om ervoor te zorgen dat de NAVO niet langer ons beleid rond kernwapens dicteert? We lijstten het even op voor jou!

Actie

Wist je dat er sinds 1963 kernbommen in België liggen? En dat deze er kwamen zonder instemming van de bevolking?