Nieuws | Pax Christi Vlaanderen
Aankondiging

Wil je graag bijdragen aan een veiligere wereld en mee helpen aan de uitbouw van onze expertise? Doe mee aan de open werkgroep Veiligheid en Ontwapening en word vrijwilliger bij Pax Christi!

Verslag

In de steden Brugge en Sint-Niklaas zagen lokale vredesprijzen het daglicht. De stadsbesturen geven hiermee een duidelijk signaal: wij als lokaal bestuur investeren mee in vrede.

Aankondiging

Hoe ga ik om met conflict in de klas? 'Wapen' je dankzij deze online vorming voor leerkrachten en klastitularissen.

Aankondiging

Geldzaken en de dood: twee onderwerpen waar we niet te veel aan willen denken. Met de Dag van het Testament word je aangemoedigd hier toch bij stil te staan.

Standpunt

Het geweld tegen vreedzame betogers moet stoppen en er moeten nieuwe verkiezingen komen in Wit-Rusland. Dat is de boodschap die Pax Christi uitstuurt.

Persbericht

Samen met de Belgische Coalitie tegen Kernwapens deelden we onze zorgen en aanbevelingen in een nota aan de regeringsonderhandelaars.

Aankondiging

Op zaterdag 26 september, de internationale dag voor een volledige nucleaire ontwapening, zal de eerste Atomic Flashmob van de Belgische Coalitie tegen Kernwapens plaatsvinden in Brussel.

Aankondiging

We wensen alle leerkrachten en begeleiders een goede en veilige start. Pax Christi roept op ook in het nieuwe schooljaar aandacht te geven aan vrede in de klas, en in de wereld. Ontdek een greep uit ons aanbod - veelal gratis - vredeseducatie.

Aankondiging

Lees het woord van de bisschop bij de homilie & liturgische suggesties van Vredeszondag 20 september. Download de suggesties gratis.

Verslag

Op 9 augustus 1945 werd Nagasaki opgeschrikt door een atoombom die meer dan 70.000 mensen het leven kostte.

Persbericht

Human Rights Watch, de coördinator van de Campaign to Stop Killer Robots, publiceerde een nieuw rapport waaruit blijkt dat een groeiend aantal landen oproept tot een verbod op killer robots.

Standpunt

Samen met geloofsgemeenschappen wereldwijd ondertekende Pax Christi een oproep tot nucleaire ontwapening naar aanleiding van de 75ste herdenking van de atoombomaanvallen op Hiroshima en Nagasaki.