Nieuws | Pax Christi Vlaanderen
Persbericht

Welke concrete stappen moet België zetten om een proactieve houding te kunnen aannemen op vlak van kernontwapening? De Belgische Coalitie tegen Kernwapens doet aanbevelingen.

Wim Vandewiele, voorzitter van Pax Christi Vlaanderen, schreef een aanmoedigende nieuwsbrief, mede geïnspireerd door de figuur van Desmond Tutu die op 26 december ll. overleed.

Standpunt

Alan Dershowitz, een Amerikaanse advocaat en emeritus hoogleraar aan de Harvard Law School, startte een campagne waarin hij Mgr. Desmond Tutu beschuldigt van antisemitisme. Dat is niet alleen laster, maar keert ook als boomerang terug.

Artikel

Op 28 december 2021 gebeurde het ondenkbare: de belangrijkste mensenrechtenorganisatie van Rusland werd door rechtbank gesloten. Memorial begon eind jaren '80 als een sprankel hoop op gerechtigheid, maar wordt nu ruw gesmoord.

Artikel

Paus benoemt dialoog tussen de generaties, onderwijs en waardig werk als onmisbare instrumenten om een duurzame vrede op te bouwen in boodschap op Wereldvrededag.

Verslag

Vorige week, 13 - 17 december, kwamen landen samen om een mogelijk verbod op killer robots te bespreken. Pax Christi was erbij en brengt verslag uit.

Actie

Op 18 december, Dag van de Migrant, kwamen helpende handen zich aanbieden aan een woonzorgcentra in Lochristi. De initiatiefnemers wijzen op de mogelijkheid van mensen zonder papieren in te schakelen om het personeelstekort op te lossen.

Aankondiging

Samen met uitgeverij Kritak brengt Pax Christi Vlaanderen een boek uit over een thema, dat gevoelig ligt: antisemitisme.

Persbericht

Een deel van de Vlaamse wapenexport belandt in conflictgebieden. In een open brief vragen wij striktere controle op eindbestemming en wederuitvoer van wapens buiten de EU, en een strenger Europees beleid.

Persbericht

Middenveldorganisaties kaarten de huidige opvangcrisis en andere mensonterende aspecten, zoals detentie en de situatie van sans papiers, van het huidige migratiebeleid aan.

Actie

Maak jij je zorgen over killer robots? Wij ook! Doe mee met onze social media storm en zorg ervoor dat België mee werk maakt van een verbod op killer robots.

Aankondiging

De Warmste Week zamelt dit jaar opnieuw geld in en dat voor 200 hartverwarmende projecten. Café Winket, een tijdelijke plek voor ontmoeting, cultuur en debat naast de gevangenis van Brugge is er één van.