Nieuws | Pax Christi Vlaanderen
Standpunt

We maken een zeer ernstige crisis door in eigen land én op wereldvlak door de coronapandemie. Wat is hierin onze houding als vredesbeweging?

Actie

Uitzonderlijk en tijdelijk gratis beschikbaar. Met de PeaceCraft game stap je in de schoenen én de smartphone van de Syrische Sara, of de Afghaanse Mohammed. Je beleeft zélf hun reis, van thuisland tot ons land, via de bekendste smartphone-apps. Mogelijk gemaakt dankzij !Drops.

Actie

We willen leerkrachten een hart onder de riem steken met deze selectie educatieve producten waar leerlingen zelfstandig thuis mee aan de slag kunnen. Gratis, uit solidariteit!

Aankondiging

Vanwege de maatregelen die nodig zijn om het COVID-19-virus in te dijken zal Pax Christi minder en onregelmatig bereikbaar zijn.

Aankondiging

Op 12 september 2020 heeft in Antwerpen een extra stadswandeling 'Verhalen over Congo in Antwerpen' plaats. Gids is VRT-journalist Guy Poppe.

Artikel

Met theateroefeningen de nodige afstand creëren om moeilijk bespreekbare en emotionele onderwerpen toch aan te pakken: dat is wat we doen in dit langdurig project met mensen zonder huidig duurzame verblijfsrecht.

Standpunt

Het feit dat Pax Christi Vlaanderen voor de uitreiking van de titel ‘Ambassadeur voor de Vrede’ de deur werd gewezen, is één van de redenen voor het opstappen van de wetenschappers.

Artikel

Op 13 maart 1945 zag de internationale vredesbeweging Pax Christi het daglicht in Montauban, Frankrijk.

Aankondiging

Met PeaceCraft 2.0 gaan jongeren in Vlaanderen, Bulgarije, Slovenië en Turkije dieper in op de thematiek migratie en vluchtelingen, denken ze na over de spanningen en conflicten, én gaan ze op zoek naar oplossingen.

Verslag

Vijfdejaars van het VMS Roeselare verdiepten zich tijdens het schooljaar 2019 - 2020 in de complexe thematiek van vluchtelingen, migratie en samenleven en werden gestimuleerd zelf actie te ondernemen.

Aankondiging

In 2020 organiseren we voor de tweede maal 'Samen lezen', een laagdrempelige manier om mensen met diverse achtergronden samen te brengen door samen te lezen, te luisteren en te vertellen.

Aankondiging

Op 27 juni 2020 geeft Paul Lansu een conferentie over 'Geloven in verzoening. Hoe komen wij tot verzoening met onszelf, met onze naaste, met onze omgeving en met God? Hoe werkt verzoening op wereldvlak?', naar aanleiding van 75 jaar Pax Christi International.