Aankondiging
Heb je tijd en zin om uit de zetel te komen voor vrede voor Oekraïne. Wil jij graag mee nadenken over hoe we dat kunnen bewerkstelligen? Zin om acties voor te bereiden of opiniestukken te schrijven? Kom dan bij de Werkgroep Oekraïne Rusland!
Verslag
Petitie van 50.000 handtekeningen overhandigd aan kabinet Charles Michel, president van de Europese Raad. Op dinsdag 23 mei 2023 voerden diverse Belgische en Europese vredesbewegingen actie voor de Europese Raad en de Ambassades van de Russische ...
Gebeten door het vredesvirus? Dit is de kans om werk van je idealen te maken. Solliciteer op deze jobs met impact.Ben je een geboren communicator en fondsenwerver? Werk je vanuit strategie naar concrete actie? Weet je de snaar van onze verschillende ...
Standpunt
Op 24 april 2023 maakte SIPRI bekend hoeveel er in 2022 wereldwijd aan militaire uitgaven werd besteed: maar liefst 2.240 miljard dollar! Stefan Nieuwinckel betreurt dat dit nieuws als business as usual wordt weggezet.
Standpunt
Israël viert zijn 75e verjaardag als staat, maar dit feest staat in schril contrast met de hardhandige onderdrukking en vervolging van Palestijnen, ook al 75 jaar.
Standpunt
Het ontstaan van de staat Israël betekende een ramp voor de Palestijnen die daar woonden. 75 jaar later zien we enkel maar harde repressie: Pax Christi International roept op om hier een einde aan te maken.