Nieuws | Pax Christi Vlaanderen
Artikel

Inspiratie - De Paastijd brengt lijden en hoop onder onze aandacht. Het is een oproep om de realiteit in de ogen kijken, het leed betekenis te geven en samen de kracht te vinden om op te staan. De hoop op een vredevollere en veiligere wereld is onverwoestbaar.

Actie

Mensen zonder papieren doen een oproep. Een oproep aan jou, hun buur! Teken de petitie en help ons deze boodschap te verspreiden.

Actie

Mensen zonder papieren zoeken met de campagne #WeAreBelgiumToo 150.000 mensen die hun oproep steunen. Steun hun oproep: lees de brief en teken de petitie.

Verslag

Jongeren met en zonder migratieachtergrond gingen een uitdaging aan: concrete oplossingen ontwikkelingen voor de polarisatie die ontstaat bij het thema van 'vluchtelingen en migratie'.

Aankondiging

Met meer mensen concrete stappen naar vrede dichtbij en veraf zetten. Concrete impact op mensen en tastbare resultaten op politiek niveau zullen meer dan ooit centraal staan.

Aankondiging

Word jij onze spin in het web van alles rondom personeel & vrijwilligers, de huisvesting, de IT-ondersteuning, logistieke vragen en financiële administratie?

Verslag

De gevangenis wordt vandaag radicaal in vraag gesteld. Niet alleen in de Europese instellingen, maar ook binnen organisaties op het terrein én op academische, gerechtelijk en economisch vlak.

Verslag

Tijdens de online vredesdag 2021 gingen we in gesprek over de kwetsbaarheid van vredesethiek in en na coronatijden.

Artikel

Ambassadeur voor de Vrede, Hans Claus, schreef een opinie over dekolonisering.

Aankondiging

Word vrijwilliger in de werkgroep Strafsysteem & detentie.

Persbericht

Uit een nieuwe internationale opiniepeiling uitgevoerd in december 2020 blijkt dat de steun voor een internationaal verbod op killer robots hoog blijft. 66% van de Belgen zegt tegen het gebruik van killer robots te zijn.

Verslag

Vrijdag 22 januari was het zover, met de inwerkingstrede van het VN verbodsverdrag op kernwapens zijn de massavernietigingswapens voortaan illegaal volgens een internationaal recht. We lieten deze historische dag niet ongemerkt voorbijgaan