Nieuws | Pax Christi Vlaanderen
Verslag

Begin november startten wij een actie om de Palestijnse christenen in Bethlehem een tijdige kerstwens te laten toekomen: jullie reageerden daar massaal op! Duizenden kaarten werden afgelopen weken verspreid naar alle hoeken van Vlaanderen.

De Internationale Dag voor Solidariteit met het Palestijnse volk is meer dan ooit nodig. Pax Christi International maakt dit duidelijk in een verklaring ter gelegenheid van deze dag.

Witte Lintjes Kerst Pax Christi
Actie

Doe mee met de Witte Lintjes-Kerst! Op kerstavond gaat de oorlog in Oekraïne haar elfde maand in. We willen in de kerstperiode onze vredesboodschap over gans Vlaanderen laten zien. Nederland doet ook mee.

Aankondiging

De dagen worden kouder: tijd voor soep. Als vredesorganisatie zetten we graag een typisch gerecht uit zowel Oekraïne als Rusland in de kijker: borsjt. Ga aan de slag onder het motto: make soup not war!

Yes, je bent in dit level beland! Jouw mening doet er toe. Vandaag maak je het verschil. Samen hebben we impact.

Persbericht

Maandag 17 oktober gaat een nucleaire NAVO-oefening van start in België. Wij roepen de regering op deze te annuleren.

Ambassadeurs 2022 in beeld
Persbericht

Elien Spillebeen en Ria Verjauw en de Leuvense Vredesbeweging zijn onze Ambassadeurs voor de Vrede 2022. Youth for Climate is onze Jongerenambassadeur. Een sterk signaal voor globale en inclusieve veiligheid.

Verslag

Op de internationale dag tegen de doodstraf namen 160 mensen deel aan het event 'Wat als straf doodmaakt'. De doodstraf bestaat niet in België maar 'doden' we sommige mensen in detentie niet?

Standpunt

De Nobelprijs aan Wit-Russische, Russische en Oekraïense mensenrechtenactivisten is een oproep aan Poetin, Loekasjenko én Zelenski om de kern van de democratie te respecteren: de rechten en vrijheden van de mens. Een uitnodiging voorbij vijandsbeelden.

Aankondiging

Wensen ontvangen met Kerstmis lijkt de normaalste zaak van de wereld. Maar niet voor christenen in Palestina. Door de bezetting door Israël is iets simpels als kerstkaarten sturen een hele onderneming. Toon je solidariteit en schrijf een kerstwens.

Persbericht

Pax Christi Vlaanderen is verheugd dat de Nobelprijs voor de Vrede toegekend is aan 3 prominente actoren voor vredesopbouw in de conflictregio Rusland-Oekraïne-Wit-Rusland. Een keuze voor het civiele perspectief in de vredesopbouw te beklemtonen, de weg naar duurzame en rechtvaardige vrede.

Verslag

De Belgische Coalitie tegen Kernwapens riep dit jaar op zondag 2 oktober voor de tweede keer op om met de fiets actie te voeren tegen kernwapens.