Image
Women at the Peace Table Ieper 2023

Women at the Peace Table - conferentie 2023

Op zaterdag 17 juni organiseren verschillende organisaties in het Perron te Ieper een internationale conferentie Women at the Peace Table. Vrouwen een evenwaardige rol geven in conflictpreventie en -resolutie, is een noodzakelijke opdracht om vrede meer kans op slagen te geven. Hoe kunnen we vanuit de politieke macht en van onderuit het evenwicht herstellen en duurzame vrede een kans geven? We zoeken het samen met enkele bijzondere gasten uit. Wees er zeker bij. We hopen je te ontmoeten.

Programma

In de voormiddag laten we ons inspireren door vrouwen met ervaring zoals de Afghaanse Sima Samar en Congolese Annie Matundu Mbambi. We luisteren naar de getuigenissen van de vrouwen achter de Israëlisch-Palestijnse organisatie The Parents Circle en een Oekraïense en Russische activiste. Vervolgens gaan jonge klimaatactivisten in gesprek met speciale VN-gezant Reem Alsalem en professor Rangita de Silva de Alwis (lid van CEDAW committee).

Daarnaast mogen we rekenen op de professionele presentatie van VRT-journalist Inge Vrancken en moderators Maaike CafmeyerTine HensAnnemarie Gielen en Elien Spillebeen die alle boeiende gesprekken in goede banen zullen leiden. Bovendien noteren we ook de aanwezigheid van Marie-Colline Leroy, staatssecretaris bevoegd voor Gelijke Kansen, Gendergelijkheid en Diversiteit en Hadja Lahbib, minister van Buitenlandse Zaken. Het volledige programma in detail vind je hier, neem dit zeker eens door!

Na de lunch bieden we verschillende actieve workshops aan waaruit je vrij kan kiezen. Hoe bouwen we zelf mee aan een vredevolle strijd is dé centrale vraag door het middagdeel. We sluiten de dag af met het ondertekenen van de Vredesverklaring door onder andere Emmily Talpe, burgemeester van Ieper en Vlaams Parlementslid. En daarna is het aan jou!

Inschrijven

Deelname aan de conferentie kost 15 euro, lunch en koffiepauzes inbegrepen. Inschrijven doe je onderaan dit bericht. Gelieve 15 euro over te schrijven op het rekeningnummer BE65 7310 5457 4696 met de mededeling "Conferentie 2023 + uw naam". Dit kan tot en met donderdag 15 juni 2023.

Praktisch

De conferentie vindt plaats op zaterdag 17 juni 2023 van 9u tot 17u in het Perron te Ieper, Maarschalk Fochlaan 1. Het Perron ligt vlak naast het treinstation en is vanuit verschillende steden vlot bereikbaar.

Startdatum
Einddatum
Prijs
15 euro
Adres

Maarschalk Fochplein 1
8900 Ieper
België