Image
muur volgeklad met graffiti met vredesteken en het woord IMAGINE in goud geschilderd

Zing mee #geefvredestem - stop de oorlog en start vredesgesprekken

Overal in Vlaanderen gaan koren in op de oproep van Pax Christi om vrede een stem te geven. Tijdens een flashmob verrast een koor de toevallige voorbijgangers door samen te zingen voor vrede. De actie vraagt aandacht en steun voor wie zich in geweldloos inzet voor vrede en democratie. Nu, meer dan ooit! 

De aanslepende oorlog in Oekraïne is letterlijk en figuurlijk een mijnenveld geworden waar niemand ongeschonden uitgeraakt. Ondertussen is het conflict in Israël en Palestina ook in alle hevigheid ontploft. In Nagorno-Karabach, Somalië, Jemen, Myanmar zwijgen de wapens niet. Oorlogstaal overheerst de media, we voelen hoe dit alles escaleert.  Er is meer dan ooit nood aan een ander geluid! 

In de periode tussen 21 september (Internationale Vredesdag) en 11 november 2023 (Wapenstilstand WOI) maar ook nog daarna organiseren vrijwilligers overal te lande flashmobs. Met deze zeer korte verrassingsoptredens vestigen zangers (en ook dansers) dit najaar de aandacht op het feit dat er genoeg mensen een rechtvaardige vrede wensen.

We krijgen steun en hartverwarmende reacties als er op pleinen, in kerken, in winkelcentra en op straat stem wordt gegeven aan vrede. De deelnemende lokale zang- en muziekgroepen engageren zich dan ook tot in de puntjes van hun zangnoten. We zwijgen niet meer, we doen iets. Samen. 

Hier kan je lezen en bekijken hoe was tijdens de flashmobs van 15tal verschillende koren op vele Grote Markten, winkelcentra en tijdens al geplande concerten in Vlaanderen.

Wil je komen meehelpen met flyeren, mensen ontmoeten om mee van gedachten te wisselen, filmpjes en foto's te maken... mail naar [email protected].

Zelf zingen? Hier vind je meer informatie.

Image

Naomi Zoka

Startdatum
Einddatum
Prijs
gratis
Adres

in heel Vlaanderen
0000 Kortrijk, Diksmuide, Mechelen, Antwerpen, Haacht, Turnhout, ...
België