Ieder van ons heeft tijdens de coronacrisis meer dan anders zijn of haar kwetsbaarheid ervaren. Wij zijn allemaal gebotst op onze grenzen in confrontatie met dat onooglijk klein virus. De meest kwetsbaren werden nogmaals het hardst geraakt. De nood aan de ander werd op scherp gezet.

Ondanks de belemmeringen hebben velen onder ons toch alternatieve en nieuwe verbindingen gemaakt naar die ander via solidariteitsacties, online gesprekken of extra telefoontjes. We hebben (her)ontdekt hoe kostbaar het is bruggen te kunnen bouwen naar die andere(n) toe!

Pax Christi Vlaanderen biedt 7 keer een bezinnend aanbod aan rond het thema “bruggen bouwen in tijden van kwetsbaarheid”.

Bruggen bouwen is een vredeswerk bij uitstek. Bruggen bouwen gaat over aandachtig luisteren naar de anderen en naar je eigen innerlijke stem, het gaat over verbinding maken en verzoenen, over opruimen van vooroordelen, stoppen van haatmails… Bruggen bouwen vergt durf, deskundigheid en creativiteit, geduld en volharding. Bruggen bouwen is een ‘work in progress’, het roept op tot daden en vergt vooral regelmatig onderhoud. 

Hieronder vind je de 7 bruggen: