Afrika Filmfestival vertoont documentaire over Lucha | Pax Christi Vlaanderen

Afrika Filmfestival vertoont documentaire over Lucha

Op het Afrika Filmfestival lopen op 29 en 30 april 2019 twee voorstellingen van de documentaire ‘Congo Lucha’, over de jongerenbeweging Lucha. Nadia Nsayi leidt de film in.

Documentairemaakster Marlène Rabaud volgde twee jaar lang jongeren van La Lucha (Lutte pour le Changement) tijdens hun vreedzame acties op het terrein en hun confrontaties met een steeds gewelddadiger wordende repressie van het regime. Congo Lucha is daardoor een kostbaar getuigenis van een sleutelmoment in de woelige geschiedenis van Congo. In de film zien we onder meer ook Luc Nkulula (zie foto onder), die in 2018 bij een brand in zijn woning om het leven kwam.

trailer Congo Lucha

Pax Christi Vlaanderen maakte kennis met de Lucha-beweging in 2016 en nodigde dat jaar Lucha-medewerkster Micheline Mwendike uit als getuige tijdens de Vredesweek.

Beleidsmedewerker Nadia Nsayi zal de film op de twee vertoningsavonden voor het publiek inleiden. De vertoning in Leuven heeft plaats in aanwezigheid van Lucha-activist Yves Makwambala en regisseur Marlène Rabaud.

Praktisch:

  • Vertoning 29 april 2019 
    Cultureel Centrum De Kern, Kern 18, 2610 Wilrijk
    Aanvang: 20.15 u.
    Prijs: € 7 (aan de kassa) / € 6 (voorverkoop)

Info & tickets

De vertoning van 30 april 2019 in Leuven is uitverkocht!

 

Meer informatie over de film vind je op deze pagina van het Afrika Filmfestival.