Image

Café Winket zoekt luisterend oor voor naastbestaanden van gevangenen.

Strafsysteem & detentie
Actie

De mensen die op bezoek gaan bij een familielid of vriend(in) in de gevangenis missen vaak de gelegenheid om hun verhaal te vertellen.

Niet enkel het leven van de gedetineerden is overhoop gegooid, ook dat van de naastbestaanden. Bestaande problemen worden groter en er komen nieuwe bij. Het is belangrijk dat zij af en toe eens hun hart kunnen luchten. Iemand die er gewoon voor hen is, die luistert zonder oordeel. Meestal botsen ze op muren van onbegrip en van oordelen. Ze kunnen en durven nergens terecht met hun verhaal.  Praten lost niet meteen problemen op maar het lucht wel op. En voor velen betekent dat al heel wat.

Café Winket wil een ‘onthaal’ zijn waar bezoekers aan de gevangenis even op adem kunnen komen, een tas koffie krijgen en als ze dat willen hun verhaal kwijt kunnen.

Ben jij zo iemand die er wil zijn voor de bezoekers van de gevangenis? Kun jij jezelf, jouw eigen ervaringen aan de kant zetten om ten volle te luisteren ? 

Dan ben jij  misschien wel  één van de  vrijwilligers die we zoeken voor het onthaal in Café Winket.

------------------------------------------------------

Wat wordt er precies van jou verwacht?

Je bent aanwezig gedurende een shift van 2 uur op één of meerdere van onderstaande dagen:

Donderdag 28 april, zaterdag 30 april, woensdag 4 mei, woensdag 11 mei, zaterdag 14 mei en dinsdag 17 mei.

Info-avond

Als voorbereiding organiseren we voor alle geïnteresseerde vrijwilligers en info-avond waar je alle nodige informatie zult krijgen en ook in gesprek kunt gaan met ervaren vrijwilligers. 

  • Donderdag 24 maart om 19.30 uur
  • Landhuis van de Xaverianen, Xaverianenstraat 1, 8200 Sint-Michiels.

Ja, ik schrijf me vrijblijvend in voor de info-avond.

Meer info over onthaalvrijwilliger zijn? Contacteer Filip

Meer algemene info over het project Café Winket ? Contacteer Olivier 

-----

Café Winket is een initiatief van Pax Christi Vlaanderen in partnerschap met AVANSA Brugge, AVANSA Midden- en Zuid-West-Vlaanderen, Brugge Plus, Dialoog, de Huizen, de Rode Antraciet, Tralies uit de weg - Gevangenispastoraal Bisdom Brugge en Without Walls.