Conferentie: European Perspectives on Remote Warfare | Pax Christi Vlaanderen

Conferentie: European Perspectives on Remote Warfare

Op 15 mei 2019 organiseren PAX Nederland en Chatham House in Brussel een conferentie over de Europese kijk op ‘remote warfare’.

Het buitenland-, veiligheids- en defensiebeleid van Europa heeft de laatste jaren nieuwe contouren aangenomen. De instabiliteit aan de buitengrenzen van Europa en een op zichzelf terugplooiende bondgenoot hebben de investeringen in defensie opgedreven. Op welke manier grijpen de opkomende militaire technologie en de nieuwe veiligheidsinzichten in op de normen en principes van oorlog voeren? Deze vraag en de nieuwe ontwikkelingen komen aan bod in een conferentie, georganiseerd door PAX en Chatham House, onder de noemer: ‘European Perspectives on Remote Warfare’.

Tijdens de conferentie komen verschillende sprekers aan het woord in discussies over o.m. de implicaties van het nieuwe EU Defence Fund, juridische en ethische thema’s, transparantie op het vlak van militair onderzoek en ontwikkeling, en de – in toenemende mate ambitieuze – positie van de EU als mondiale speler.

De organisatoren willen met deze conferentie een feitelijk overzicht bieden van de ophanden zijnde ontwikkelingen, dat beleidsactoren, experts, ngo’s en politici toelaat een kritisch beeld te vormen van het Europese buitenland- en veiligheidsbeleid.

Praktisch:

15 mei 2019
9 - 18 u.
Solvay Bibliotheek, Leopoldspark, Belliardstraat 137A, Brussel.


De plaatsen zijn beperkt, dus registreren is de boodschap.

Meer info, registratieformulier en volledig programma met alle sprekers op deze pagina.