Congo Connection: theater met jongeren | Pax Christi Vlaanderen

Congo Connection: theater met jongeren

Ben je een jongere met een persoonlijke band met Congo? Word je in je leven wel eens geconfronteerd met onrecht en/of discriminatie?

Pax Christi ijvert al meer dan 20 jaar voor een duurzame en rechtvaardige vrede in Congo, ook in het Oosten. In de eigen samenleving strijden we voor een inclusieve samenleving zonder discriminatie. De voorbije twee jaar dragen we ook bij aan de dekoloniseringsbeweging in Vlaanderen. In dit creatief theaterproject brengen we al deze strijdpunten en verhalen samen.

Van Katana …

Van 27 tot 31 januari 2020 gaven we training en verzamelden we verhalen in Katana, Oost-Congo, bij jongeren die in hun samenleving strijden voor rechtvaardigheid en vrede.

Meer info

tot Antwerpen.

In februari en maart 2020 willen we verhalen verzamelen van onrecht waarmee jongeren met een persoonlijke band met Congo in Vlaanderen geconfronteerd worden. Op basis van die verhalen én samen met de jongeren in Vlaanderen gaan we een performance creëren. Op 17 maart treden we op in Antwerpen in het bijzijn van Pascal Mugaruka, directeur van onze partner in Congo, Africa Reconciled

Iets voor jou?

We zoeken naar jongeren

  • met een link met DR Congo
  • die aanwezig kunnen zijn op het startmoment op woensdag 5 februari 2020 om 18.30 u. op de Italiëlei 98a, 2000 Antwerpen (er wordt een maaltijd voorzien)
  • die zich vrij kunnen maken voor 3 creatiemomenten in februari - maart 2020 (samen te bekijken, afhankelijk van de beschikbaarheid)
  •  met ‘goesting’ om zowel met de verhalen uit Katana als met de eigen verhalen aan de slag te gaan

Wat krijg je ervoor terug?

  •  de kans om artistiek aan de slag te gaan met zowel de verhalen uit Katana als je eigen verhalen
  • € 30 vrijwilligersvergoeding per creatiemoment

Interesse?

Laat hier je gegevens achter.

Startmoment inschrijving

Meer info:

thomas.deweer@paxchristi.be of 0472/49.19.67