De dochter en haar reisgenoten | Pax Christi Vlaanderen

De dochter en haar reisgenoten

Ga samen met Nadia Nsayi en verschillende gasten, personages uit haar recente boek ‘Dochter van de dekolonisatie’ online in gesprek.

Dochter van de dekolonisatie

Nadia Nsayi is politicologe en gespecialiseerd in Congo. Als ex-collega was ze de afgelopen jaren actief als beleidsmedewerker bij Pax Christi en Broederlijk Delen. Vandaag is ze aan de slag als curator beeldvorming bij het MAS voor de tentoonstelling '100 x Congo'. Enkele weken geleden publiceerde ze het boek ‘Dochter van de dekolonisatie’.

Het verleden begrijpen om de uitdagingen te kunnen aangaan. Het boek van Nadia Nsayi verweeft haar eigen familiegeschiedenis met 100 jaar Congo tot op vandaag. Een persoonlijke reis doorheen België en Congo, met als afsluiting een prangende oproep voor een oprecht dekolonisatieproces.

Haar reisgenoten

Nadia Nsayi gaat online in gesprek met vier gasten die ook in haar boek voorkomen.

  • Els Schelfhout zat tussen 2007 en 2010 in de senaat voor CD&V. Nadia Nsayi was parlementair medewerkster en schrijft in het boek over de kritische houding die de voormalige senatrice in de commissie buitenlandse betrekkingen aan de dag legde.
  • Jo Hanssens is gebeten door het vredeswerk. Hij was jarenlang voorzitter van Pax Christi en vergezelde eind 2010 Nadia Nsayi op haar eerste dienstreis naar het Oosten van Congo.
  • Sarah Agyemang is een Ghanees-Antwerpse afrikanist. Wanneer Pax Christi en Broederlijk Delen in 2018 de stadwandeling ‘Verhalen over Congo in Antwerpen’ lanceren wordt ze betrokken om als gids te vertellen over de Afrikaanse gemeenschappen in de stad.
  • Lieve Herijgers is directeur van Broederlijk Delen. De organisatie ontstond toen de Belgische kerk op vraag van haar Congolese collega’s opriep om een vastencampagne te organiseren ten voordele van de hongersnood in de Kasaï. Hoe ziet internationale solidariteit er vandaag uit?

Daarna krijg ook jij de kans om vragen te stellen aan Nadia en haar reisgenoten.

Ik ben er graag bij

Praktisch

Wanneer? Woensdag 10 juni 2020 om 20 u.

Waar? Online, de link en instructies krijg je doorgestuurd na inschrijving

Een activiteit van Pax Christi i.s.m. Broederlijk Delen en EPO Uitgeverij

In Nederland zou één boekhandel op de drie bedreigd zijn als gevolg van de coronacrisis. In België is de situatie wellicht niet minder dramatisch. Daarom doet uitgeverij EPO dit verzoek: bestel uw boeken bij de boekhandelaar om uw hoek. Is die er niet, dan kunt u uiteraard ook rechtstreek bij EPO terecht.