Image

Doe mee met onze actie tegen killer robots en daag de minister uit!

Killer robots
Actie

Maak jij je zorgen over killer robots? Wij ook! Als actief lid van de Campaign to Stop Killer Robots ijvert Pax Christi ervoor dat machines nooit de beslissing zouden krijgen over leven of dood. Het menselijk leven kan namelijk niet gereduceerd worden tot nullen en enen.

Op 13 december gaat de toetsingsconferentie van de CCW van start bij de VN in Genève. Deze vergadering zal cruciaal blijken voor de beslissing of er een verbod op killer robots komt. Daarom voeren wij aan de start van deze conferentie online actie om de minister duidelijk te maken dat we NU moeten handelen.

Hoe daag je de minister uit?

Aan de start van de conferentie op maandag 13 december gaan we massaal online en dagen de minister uit: "Can you escape the scan?". Dit doe je door samen met ons de Instagram filter ‘Escape the Scan’ via je Instagram, Facebook of Twitter te delen:

  • Film jezelf met de filter en post het in je stories op Instagram en Facebook.
  • Om zeker te zijn dat onze regering hiervan op de hoogte is, taggen we @sophiewilmes en @alexanderdecroo. Kunnen zij ontsnappen aan de scan?
  • Plaats een link naar de internationale petitie.
  • Vergeet ook zeker niet @paxchristi.vlaanderen te taggen en de hashtag #TeamHuman te gebruiken zodat we mee kunnen volgen en delen.
  • Daag je vrienden en familie uit om deel te nemen zodat we zo veel mogelijk mensen betrekken bij de actie. Ontsnappen zij aan de scan van de killer robot? Deel het zo wijd en zo breed mogelijk!

Nog niet helemaal zeker hoe het precies werkt? Bekijk hieronder een voorbeeldvideo van hoe een story eruit kan zien, als ook een tutorial over hoe je de filter gebruikt.

 

 

Internationale petitie

Om wereldleiders duidelijk te maken dat er dringend nood is aan een nieuw verdrag lanceerden de Stop Killer Robots en Amnesty International een internationale petitie. Er werden al meer dan 15.000 handtekeningen verzameld. Jammer genoeg zitten daar nog niet veel Belgische handtekeningen tussen. Dat kan beter! Help jij mee de petitie verspreiden via de social media challenge? Vergeet ook niet om eerst zelf te tekenen natuurlijk ;-)!

Ja, ik teken de petitie

Ja, ik ga de challenge aan

Meer informatie nodig over killer robots?

Afbeelding: Campaign to Stop Killer Robots