Eerste vogels voor vrede vliegen uit | Pax Christi Vlaanderen

Eerste vogels voor vrede vliegen uit

Op 28 augustus 2019 ging in de schaduw van de IJzertoren in Diksmuide ‘Vouwen voor vrede’ ‘officieel’ van start. Neem hieronder alvast een kijkje, en doe inspiratie op!

Tijdens de Vredesweekcampagne willen we zoveel mogelijk papieren kraanvogels bij elkaar krijgen. De kraanvogel geldt als symbool voor vrede en voorspoed. Met deze actie zetten Pax Christi Vlaanderen en de Vredesweekpartners hun oproep aan onze beleidsmakers, om meer te investeren in vredesopbouw, symbolisch kracht bij. Voor de kick-off in Diksmuide sloegen Pax Christi Vlaanderen, Rodenbachfonds en IJzertoren de handen in elkaar.

Het zalige weer, de muziek – o.m. percussie met Sidi Cissokho en Taiko-drummers – én de sfeer zaten in Diksmuide helemaal mee. Er werd gevouwen dat het een lieve lust was en bij het vallen van de nacht werden verlichte waterlelies symbolisch te water gelaten.

Art Studio Brikat uit Staden gaf op 15 augustus al een stevige vouw-voorzet en ook elders werd al duchtig gevouwen... De kraanvogelteller staat ondertussen bijna op 5000. De eerste vogels ‘vlogen al uit’. Misschien kom je er binnenkort wel enkele tegen in jouw gemeente…

De verzamelde vogels worden op 2 oktober afgeleverd bij de overheid in Brussel… Wordt dus zeker vervolgd.

Wil je ook meevouwen voor vrede, ga dan snel naar deze pagina

Foto's: Andrea Galleguillos Rodriguez/Pax Christi Vlaanderen & Art Studio Brikat