'Gaza in the Picture': getuigen aan het woord | Pax Christi Vlaanderen

'Gaza in the Picture': getuigen aan het woord

Op vrijdag 29 november 2019 organiseert Olijven en Dadels 'Gaza in the Picture', een avond met getuigenissen over de dagelijkse realiteit in Gaza.

Op 29 november is het International Day of Solidarity with the Palestinian People. De werkgroep Olijven en Dadels in Oostende vraagt op die dag extra aandacht voor de situatie in Gaza, waar ca. twee miljoen Palestijnen dagelijks getroffen worden door de Israëlische blokkade. Elk nieuw rapport van de Verenigde Naties waarschuwt voor een ongeziene humanitaire catastrofe.

Drie gastsprekers komen getuigen over de situatie.

  • Fady Alghorra komt uit Gaza, waar hij werkte als filmmaker en waar hij ook verschillende jaren in dienst stond van de VN (UNRWA). Hij kreeg politiek asiel in België en werkt momenteel als communicatiemanager bij het European Volunteer Centre in Brussel. Hij vertelt hoe de Gazanen (over)leven onder de blokkade.

  • Midden-Oostenkenner Brigitte Herremans is auteur van De mens in opstand. Hoe verhalen de strijd voor mensenrechten voeden en medeauteur van Israël & Palestina. De kaarten op tafel. Zij volgt de toestand in de regio op de voet, en belicht de situatie vanuit het internationaal recht.

  • Vroeger staatssecretaris voor Ontwikkelingssamenwerking Reginald Moreels werkte als oorlogschirurg op missie voor Artsen Zonder Grenzen in Gaza. Hij brengt een schrijnend getuigenis, dat het publiek onderdompelt in een harde realiteit.

Praktisch

Waar: 

Hazegraskerk, Rachel Lancsweertplein, tegenover Graaf de Smet de Naeyerlaan 21, Oostende

Wanneer

29 november 2019 – 19.30 u. Deuren open vanaf 19 u.

Iedereen welkom. Gratis toegang. De avond sluit af met een receptie.

Olijven en Dadels is een samenwerkingsverband in Oostende van Pax Christi Vlaanderen, Amnesty International, Broederlijk Delen en Oxfam Wereldwinkels.

 gaza in the picture

Foto: Marius Arnesen/Creative Commons