'Gevangenen omarmen' in Hoogstraten | Pax Christi Vlaanderen

'Gevangenen omarmen' in Hoogstraten

Op 10 mei 2019 organiseren Inspirelli Hoogstraten-Rijkevorsel, vzw Without Walls, vzw Het Leerke en Pastorale eenheid Sint-Franciscus een solidariteitsactie ‘Gevangenen omarmen’.

 De actie, die in 2019 aan haar derde editie toe is, vindt dit keer plaats aan de gevangenis van Hoogstraten. De vorige edities trokken naar Antwerpen en Turnhout.

De organisaties roepen zoveel mogelijk mensen op om samen te komen aan zaal Pax. Daar zal een pop-upkapel staan waar iedereen die wil een kaarsje kan branden voor daders of slachtoffers. Om 10.30 uur worden enkele getuigenissen voorgelezen en om 11 uur zal een menselijke ketting gevormd worden van aan de gevangenis over de Lindendreef tot aan zaal Pax.

Het symbool van de actie zijn vergeet-mij-nietjes. Die werden onlangs al door het VITO (Vrij instituut voor wetenschappen en techniek) geplant aan het ASO Spijker en er werden ook bloempjes geschonken aan de gevangenis. Vrouwelijke gedetineerden en vrouwenorganisaties maken momenteel gehaakte vergeet-mij-nietjes die op 10 mei door iedereen gedragen zullen worden.

Lees meer over het initiatief 'Gevangenen omarmen' op deze pagina van Kerknet.

gevangenen omarmen 2018

Bekijk een korte videoreportage over de actie van 2018, in Turnhout (Reportage: RTV)

Praktisch:

Samenkomst: 10.30 u., zaal Pax, Dokter Versmissenstraat 3, Hoogstraten.

---------------------------------------------------------------

In de aanloop tot de actie gaf U Move 4 Peace in maart 2019 in Hoogstraten een voorstelling van ‘Geen licht zonder schaduw’, een schaduwtheatervoorstelling die kadert in een project over detentie, uitgewerkt door Pax Christi Vlaanderen in samenwerking met experts, ex-gedetineerden, slachtoffers en mensen uit hun omgeving. (fotogalerij onder: Eddy Hagen/De lichtdichter).