Iedereen Thuis! Op naar de 29ste Vredesweek | Pax Christi Vlaanderen

Iedereen Thuis! Op naar de 29ste Vredesweek

Op 21 september begint de 29ste Vlaamse Vredesweek, onder het motto: Iedereen Thuis! Neem een kijkje op de website of lees het dossier.

Waar je ook woont, vandaan komt of terechtkomt: iedereen wil een plek waar hij zich thuis kan voelen. Thuis is waar je veilig bent, waar je je geborgen voelt, waar je je eigen ding kan doen, waar je op adem kan komen. Het ontbreken van zo’n plek zorgt voor onrust, frustratie en zelfs agressie.

Tijdens de 29ste Vlaamse Vredesweek, die loopt van 21 september tot 2 oktober 2018, zetten Pax Christi Vlaanderen en de Vredesweekpartners in op ‘thuis’ als belangrijke factor voor een vredevolle samenleving. Met de gemeenteraadsverkiezingen in het verschiet ijvert de Vlaamse Vredesweek voor de versterking van het beleid om een thuis voor iedereen mogelijk te maken.

Sinds half juni 2018 is de Vredesweek-site online: je vindt er alle inhoudelijke en praktische informatie over de 29ste Vredesweek, plus educatief materiaal, actie- en leessuggesties, social media-tips, tweedaagse suggesties voor bezinning, en veel meer. De kalender met activiteiten groeit gedurende de vakantie gestaag aan. Neem dus geregeld een kijkje, of beter nog: doe mee met de Vredesweek, ‘live’ of op social media.

Iedereen Thuis!

Campagnebeeld: Guy Atafo

Download het dossier 'Iedereen Thuis'

www.vredesweek.be