Image

Kleine en fijne activiteiten tijdens onthaal Café Winket

Strafsysteem & detentie
Aankondiging

Tijdens Café Winket zorgen we voor bezoekers aan de gevangenis van Brugge voor een warm onthaal. Ze kunnen bij vrijwilligers op verhaal komen en krijgen een tasje koffie aangeboden. 

Maar speciaal tijdens Café Winket bieden we telkens ook een kleine en fijne activiteiten voor hen. En het goede nieuws is dat Café Winket zijn deuren altijd opent voor iedereen! Dus kan iedereen ook genieten van de aangeboden activiteiten. Kom dus gerust eens langs.

Actviteiten tijdens onthaal

Naast een warm onthaal voorzien we enkele extra activiteiten voor naastbestaanden en voor iedereen die even binnen wil lopen in Café Winket tijdens de onthaalmomenten.

Mini-Massages

Een eenvoudige, ontspannende massage kan het verschil maken op een vermoeiende dag, na een lastige rit, bij drukte en stress. Je krijgt een korte bovenrug-, schouder- en nekmassage op een ergonomische stoel die het lichaam complete ontspanning geeft. Deze korte massage-pauze is een ware weldaad. Je haalt de drukte uit je hoofd en zakt even zalig weg, om met een pak meer energie weer op te staan.

 • Zaterdag 23 april, 11.00 u. - 13.00 u.
 • Zaterdag 30 april, 14.00 u. - 18.00 u.
 • Zaterdag 07 mei, 11.00 u. - 13.00 u.
 • Zaterdag 14 mei, 14.30 u. - 18.00 u.

Digidokter op bezoek: Eerste Hulp bij digitale problemen

Heb je vragen over het gebruik van je computer, tablet of smartphone? Over het zoeken op internet, het installeren van apps, het aanmelden met Itsme...? Maakt niet uit of het over hardware, software of inhoud gaat; onze digidokter staat klaar om je te helpen.

 • Zaterdag 23 april, 11.00 u. - 13.00 u.
 • Zaterdag 30 april, 14.30 u. - 16.30 u.

Jouw verhaal in beeld: Mensen voor wie je blijft gaan.

Voor sommige mensen ga je door een vuur, of blijf je bezoeken in de gevangenis ondanks alles. Je vader, moeder? Je kind of partner? Of misschien iemand anders die er niet elke dag is, maar wel altijd is? Of iemand die er was wanneer jij het echt nodig had. Of ...

Playb(L)ack is een terugspeeltheatergroep. Ze brengen verhalen van mensen via improvisatietheater tot leven. Ze spelen het terug maar dan net iets anders. De spelers van Playb(L)ack zijn benieuwd naar die persoon waarvoor blijft gaan en het verhaal waarom. Vertel het hen en krijg het als theatergeschenk in beeld terug.

 • Zaterdag 07 mei, 11.00 u. - 13.00 u.
 • Zaterdag 07 mei, 14.30 u. - 16.30 u.

Soloconcertjes voor jou

Twee muzikanten, Giovanni Barcella en Jeroen van Herzeele van Lucinda Ra, brengen het ultieme intieme concert voor jou. In café Winket kan wie dat wil een lied gespeeld krijgen voor hem/haar/x alleen. Uiterst intiem en gezellig. Een unieke ervaring. 

[Lucinda Ra biedt wekelijks een artiestieke speelplek voor mannelijke gedetineerden in de gevangenis van Brugge. Ze experimenteren en improviseren met verschillende vormen van animatiefilm en muziek. Geen kant en klare scenario's, de gevangenen zijn aan zet.]

 • Zaterdag 14 mei, 14.30 u. - 16.30 u.

Bankcontact

Dieter Missiaen is een artiest met een eigen tribune, bestaande uit verschillende banken. Door Covid was er een lange tijd dat hij niet kon spelen en geen publiek had. Daarom besloot hij de stad in te gaan met een bank, een onderdeel van zijn tribune. Nu zat zijn publiek er niet op maar hijzelf. Hij probeerde vooral aanwezig te zijn. Al snel leerde hij dat zoveel mensen hun verhaal willen vertellen aan iemand die tijd heeft om te luisteren. En zo luisterde hij naar veel mooie verhalen, maar ontmoette hij ook veel mensen in ellende.,Voor hem werd het duidelijk dat onze samenleving iets mist. En dat iets is tijd, aandacht, vriendelijkheid en aanwezigheid.

Dieter zet zijn bank op aan Café Winket. Welkom op de bank. 

Een product van Compagnie Krak.

 • Woensdag 4 mei, 15.00 u. - 16.30 u. 
 • Woensdag 11 mei, 15.00 u. - 16.30 u. 

Praktisch

 • De Belgiek - mobiele cultuurzaal.
 • Op het grasplein naast de ingang van de gevangenis Brugge
 • Lege Weg 200, 8200 Sint-Andries
 • Gratis