Klimaatcoalitie licht memorandum toe | Pax Christi Vlaanderen

Klimaatcoalitie licht memorandum toe

 Op 12 maart 2019 lichtte de Klimaatcoalitie haar eisen voor de komende maanden toe op het kabinet van de premier en stelde zij haar memorandum voor.

De Klimaatcoalitie verwacht dat deze regering de kansen grijpt die de klimaattransitie te bieden heeft. Zij hoopt dat de regeringspartijen de goedkeuring van een bijzondere klimaatwet zullen steunen in het parlement voor de ontbinding van de vergaderingen plaatsvindt en dat deze even ambitieus zal zijn als het kader dat Charles Michel beloofd heeft. 

Zij vraagt ook een diepgaande herziening van het ontwerp van het Nationaal Energie- en Klimaatplan (NEKP) tegen eind 2019, met een algemene strategie rond de financiering van de klimaattransitie en de organisatie van een nationale conferentie over de rechtvaardige transitie. Participatie van relevante stakeholders en een transparante consultatieronde zijn cruciaal om van het NKEP een gedragen en ambitieus plan te maken.

Deze eisen worden toegelicht in het verkiezingsmemorandum van de Klimaatcoalitie

De Klimaatcoalitie is een nationaal samenwerkingsverband van meer dan 70 organisaties uit het Belgische middenveld (milieubeweging, noord-zuidorganisaties, vakbonden, jeugdraden en burgerbewegingen), verenigd rond een klimaatvriendelijke en rechtvaardige samenleving.

Pax Christi Vlaanderen werkt binnen Klimaatcoaltiepartner Ecokerk mee aan een duurzame, rechtvaardige wereld.

Foto: Cheryl Strahl/Creative Commons