Image
Vrede voor Oekraïne

Kom bij de Werkgroep Oekraïne Rusland

Rusland - Oekraïne
Aankondiging

Pax Christi is een vredesbeweging waarbij vrijwilligers een cruciale rol spelen. Zonder hen komen er lang niet zoveel acties van de grond, wordt er niet zoveel politieke druk gezet en blijven problemen van onrecht onderbelicht. Dat geldt ook voor de nu al meer dan een jaar durende oorlog in Oekraïne. Sinds Rusland Oekraïne is binnengevallen, staat onze molen niet stil. Manifestaties, stiltecirkels, lezingen, debatten, briefschrijfacties, petities en webinars: we hebben al breed ingezet om de vredesstem te laten klinken.

Onlangs organiseerden we nog een actie in Brussel voor het recht op asiel voor gewetensbezwaarden uit Rusland, Oekraïne en Belarus. Er loopt een briefschrijfactie voor Russische vrouwen die zich verzetten tegen de oorlog en nu in een gevangenis zitten. Svetlana Oetkina van De zachte kracht komt in juni naar België voor de conferentie Women at the Peace Table. En we zitten mee in een initiatief waarbij een Russische en Oekraïense muzikant samen een stuk componeren en dit ten berde brengen op het dak van het Pakt in Antwerpen.

Dat bruist dus. Maar wij willen meer! Help jij graag mee om acties en campagnes uit te denken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Vind je ook dat de vredesstem onderbelicht is in de media? Kruip dan samen met andere leden van de Werkgroep in de pen voor opiniestukken of lezersbrieven, of schrijf mee aan artikels in gedrukte of online media. Zou je graag mee je mening vertolken in de politieke arena? Ook dat kan.

Klik dan snel op de link hieronder om je voorkeuren op te geven. Annemarie, onze bewegingswerker Conflictgebieden, neemt dan snel contact op.