Pax Christi International: reflecties bij de vasten 2019 | Pax Christi Vlaanderen

Pax Christi International: reflecties bij de vasten 2019

Gedurende de vastenperiode biedt Pax Christi International in totaal negen reflecties aan rond de vasten. Je kan ook je eigen inspiraties rond vrede, rechtvaardigheid en geweldloosheid delen op social media.

Elke vasten, beginnend bij Aswoensdag, is voor katholieken van over de hele wereld een tijd van bezinning en reflectie. Zij tonen in deze periode berouw voor hun persoonlijke en maatschappelijke misstappen en trachten levendiger getuigenis te brengen van de vrede en gerechtigheid die zo spreken uit de levenslessen van Jezus, en uit zijn leven, lijden, dood en verrijzenis. Deze vasten nodigt Pax Christi International je uit om te #LivePeace, #LiveJustice, #LiveReconciliation, #LiveNonviolence for #40Days.

Op de Lent 2019-pagina van Pax Christi International vind je gedurende de hele vastenperiode bronmateriaal om je engagement voor vrede, geweldloosheid, rechtvaardigheid en verzoening te verdiepen, in woord en daad, in je persoonlijke levenshouding en in je acties gericht op maatschappelijke verandering. Elke week van de vasten zal Pax Christi International reflecties posten, geschreven door Senior Policy Advisor Paul Lansu. Daarin verbindt hij de thema’s van de vasten en de Heilige Schrift met het werken aan vrede, gerechtigheid, geweldloosheid en verzoening.

Je kan de vastencampagne van Pax Christi International volgen en delen op social media. Deel de reflecties van Paul Lansu, of deel de initiatieven of stappen die je zelf zet om tijdens deze vasten vreedzaam, rechtvaardig en geweldloos in het leven te staan. Gebruik deze hashtags: #LivePeace, #LiveNonviolence, #LiveJustice, #LiveReconciliation en #40Days en tag de campagne @PaxChristi op Twitter. 

Op deze pagina vind je gedurende de vastentijd wekelijks een nieuwe reflectie: zeven teksten voor de vastenzondagen en twee bijkomende, voor Aswoensdag en Pasen. Dit zijn telkens Nederlandse vertalingen van de reflecties. Je vindt alle originele Engelstalige teksten in de loop van de vasten op de Peace Stories-blog van Pax Christi International.

De reflectie rond Aswoensdag, de eerste van de reeks, kan inspiratie bieden om de vastenperiode op een mooie manier in te gaan.

Foto: ©Thinkstock/czarny_bez