Pax Christi staat stil bij 11 november | Pax Christi Vlaanderen

Pax Christi staat stil bij 11 november

Op maandag 11 november 2019 kan je in Limburg en West-Vlaanderen deelnemen aan Pax Christi-initiatieven naar aanleiding van Wapenstilstandsdag.

Wake bij de Onbekende Oorlogsvrouw in Hasselt

Pax Christi Limburg nodigde voor de jaarlijkse herdenking bij het standbeeld van de Onbekende Oorlogsvrouw in Hasselt Bui Shameel Zahra uit, een Irakese vrouw, die een doorleefd getuigenis zal brengen. Het Koor Volkorengrijs zorgt voor de muzikale omlijsting.

De plechtigheid heeft plaats bij het standbeeld aan de Guffenslaan (de Maastrichterpoort) in Hasselt en begint om 15.00 uur.

Nadien kaarten we nog na tot circa 17.30 uur in het centrum Sint Catharina aan de N. Cleynaertlaan 1 in de buurt.

Bekijk de flyer

Met Franciscus en Pax Christi op vredespad in Heuvelland

Pax Christi Rijsel gaat op 11 november op vredespad in Heuvelland. Zes jaar geleden werd in Heuvelland, op initiatief van Pax Christi Vlaanderen en de Vlaamse Kapucijnen, een vredespad ingehuldigd. Gebruik makend van het bestaande wandelnetwerk werd een wandeling met 14 haltes uitgewerkt, vertrekkend aan de kerk van Westouter of aan die van Loker. 14 kunstzinnige tegels verwoorden onderweg wat ‘mededogen’ doet. In de begeleidende brochure staan telkens twee verhalen die keer op keer een eigen aspect van ‘mededogen’ concretiseren. Het tweede verhaal komt uit onze tijd, ook verhalen uit de beide Wereldoorlogen komen aan bod. Het eerste verhaal gaat over de weg naar vrede die Franciscus van Assisi gevonden heeft. Vandaar de titel van de wandeltocht: “Met Franciscus op vredespad”.

De deelnemers uit Rijsel komen om 9 uur samen in de zaal naast de kerk van Loker. Na een moment van ontmoeting met een groep Vlaamse deelnemers begint het eerste deel van de wandeling. Rond 12 uur zijn allen terug samen bij hetzelfde startpunt te Loker voor een gezellige picknick. Na de middag begint de tweede helft van de wandeltocht. De tocht eindigt om 17 uur in de kerk van Loker met een inspirerende eucharistieviering waarbij de bisschop van Rijsel ook aanwezig zal zijn.

We verwachten nog een aantal deelnemers uit Vlaanderen. Zin om mee te doen met dit boeiend vredesinitiatief op 11 november, de hele dag of een halve dag? Neem contact op met jan.vanden.berghe@skynet.be of jo.hanssens@paxchristi.be