Actueel

PeaceCraft op de Henry Van De Velde Awards

PeaceCraft, de game en interactieve theatervoorstelling door en over vluchtelingen, viel afgelopen dinsdag 29 januari in de prijzen bij de Henry Van De Velde Awards, een prestigieuze design award, in de categorie community.

De award ceremonie is een bekroning van het engagement en de inzet die de projectpartners en de acteurs aan de dag legden. De categorie community van de design award lauwert immers Vlaamse ontwerpers, bedrijven, producten, projecten en diensten die vanuit design oplossingen aanreiken met een positieve impact op de samenleving en zijn sociale cohesie. Het toekennen van deze prijs aan PeaceCraft is een mooie erkenning van het project, en staat garant voor visibiliteit.

PeaceCraft is het resultaat van een mooie samenwerking. U Move 4 Peace, de artistieke werking van Pax Christi Vlaanderen, creëerde een participatief toneelstuk over de leefwereld en de sociale drempels die spelen in het leven van een jonge vluchteling. De professionele acteurs hebben zelf een migratiegeschiedenis en vaak ook een vluchtverleden. In de bijhorende game stap je in de schoenen én de smartphone van jonge vluchtelingen op weg naar België. !DROPS verzamelde verhalen en co-creëerde met jonge vluchtelingen het inhoudelijke aspect van deze game. Poppins & Wayne realiseerde de uitvoering.

Gesterkt door deze aanmoediging, zal PeaceCraft zijn expertise blijven inzetten om jongeren een blik te geven op de leefwereld van vluchtelingen. Een vaak controversieel thema waarover we de dialoog blijven aangaan.