Image

PeaceCraft op de Henry Van De Velde Awards

Migratie
Verslag

PeaceCraft, de game en interactieve theatervoorstelling door en over vluchtelingen, viel op dinsdag 29 januari 2019 in de prijzen bij de Henry Van De Velde Awards, een prestigieuze design award, in de categorie community.

De award ceremonie is een bekroning van het engagement en de inzet die de projectpartners en de acteurs aan de dag legden. De categorie community van de design award lauwert immers Vlaamse ontwerpers, bedrijven, producten, projecten en diensten die vanuit design oplossingen aanreiken met een positieve impact op de samenleving en zijn sociale cohesie. Het toekennen van deze prijs aan PeaceCraft is een mooie erkenning van het project, en staat garant voor visibiliteit.

Het awardwinnende PeaceCraft bestaat uit een game én een theaterstuk. PeaceCraft is een initiatief van !DROPS en U Move 4 Peace. Het spel werd gerealiseerd door Poppins & Wayne i.s.m. Senne Van den Bogaert en !DROPS. Het participatieve theaterstuk is een creatie van U Move 4 Peace in samenwerking met KunstZ en Madam Fortuna. Centraal in beide creaties staat ook de nauwe samenwerking met de bewoners en begeleiders van het Rode Kruis Opvangcentrum Linkeroever.

Gesterkt door deze aanmoediging, zal PeaceCraft zijn expertise blijven inzetten om jongeren een blik te geven op de leefwereld van vluchtelingen. Een vaak controversieel thema waarover we de dialoog blijven aangaan.