PeaceCraft op tournee | Pax Christi Vlaanderen
|
26 april 2018

"Concreet, dynamisch en op maat van de leerlingen. Verschillende meningen komen tot uiting. Zowel goed voor ASO, TSO als BSO, vind ik"

Tags

PeaceCraft op tournee

PeaceCraft schuimt sinds januari 2018 Vlaamse middelbare scholen af. De feedback en reacties van zowel leerlingen als leerkrachten zijn lovend.

PeaceCraft gaat op een doorleefde manier een open dialoog aan met jongeren over vluchtelingen. Vier fantastische acteurs - Waseem (Irak), Roxette (Congo), Houssein (Irak) en Daniel (Ghana) - elk met een eigen vluchtverleden, brengen de voorstelling met een niet zo "happy end". Vervolgens vragen we de jongeren in het publiek hoe we de scènes, gebaseerd op waargebeurte feiten, kunnen veranderen en het stuk beter/meer rechtvaardig laten aflopen.

De leerlingen worden op het podium uitgenodigd om de verandering zelf uit te proberen in een improvisatie met de acteurs.

We traden op in Moretus in Ekeren (19/1), op PISO in Tienen (29/1), op GO! Atheneum in Keerbergen (2/2), op Denise Gresiac in Berchem (9/2), op Peter en Paulus West in Oostende (23/2), op Sint-Aloysiuscollege in Menen (28/2), Athena Drie Hofsteden in Kortrijk (2/3) en voor jeugdpastoraal West-Vlaanderen (24/3). Nu staan VISO Campus Dr. Delbekestraat en Campus Polenplein in Roeselare, MSKA in Roeselare en het Stedelijk Lyceum in Antwerpen nog gepland.

De voorstelling kan nog tot april 2019 geboekt worden.