Together2050 gelanceerd, ook met Pax Christi | Pax Christi Vlaanderen
|
17 mei 2019

Samenwerken is de boodschap. Het draagvlak is er

Together2050 gelanceerd, ook met Pax Christi

Sign for my Future groeide uit tot de grootste coalitie ooit in België en verzamelde tevens het meeste handtekeningen ooit: 267.617 om precies te zijn. Zoveel Belgen vragen een krachtdadig klimaatbeleid. Pax Christi Vlaanderen steunt dit voluit, want zorgen voor onze aarde is zorgen voor de mensen is vrede. #Together2050.

Drie jaar geleden ontstond aan de keukentafel het idee om iets concreets te doen aan de bedreiging van de klimaatverandering. Twee managers sloegen de handen in elkaar: Guy Weyns en Koen Verwee. Zij zagen als vaders hoe weinig er bewoog op het politiek vlak, en dat terwijl de rapporten over de gevolgen van de opwarming van de aarde en andere aspecten van klimaatverandering alsmaar alarmerender werden. Hun doel: een zo breed mogelijke coalitie op de been brengen tegen de verkiezingen van mei 2019. En dat is dus gelukt.

Bedrijfsleiders, directeuren van middenveldorganisaties, academici, gewone burgers, jongeren: in totaal zijn we met 267.617 om te vragen naar een krachtdadig klimaatbeleid. Deze handtekeningen werden op 16 mei 2019 overhandigd aan politici van alle landspartijen tijdens een event in Brussel. De 'founding fathers' waren erbij.

Een klimaatneutraal België tegen 2050, gesteund door een investeringsplan en verankerd in weten en decreten. Dat is de eis van Sign for my Future, dat trouwens vanaf nu als Together 2050 verder gaat. Tijdens het debat dat volgde op de overhandiging van de handtekeningen staken de 11 aanwezige volksvertegenwoordigers een groen kaartje in de lucht bij de vraag welke partij dit steunt. Dat is mooi!

Pax Christi Vlaanderen reageerde meteen positief op de vraag of Annemarie Gielen als algemeen directeur ambassadeur zou willen worden van de campagne #SignformyFuture. Klimaat is immers al lang een issue waar wij aandacht voor vragen. De Vlaamse Vredesweek van 2009 focuste op dit thema en had als slogan 'Werken aan het klimaat, voor vrede!'. De campagne ging over de conflictaanjagende factor van de klimaatverandering en riep op tot een werelwijd pact. We zijn nu tien jaar verder: hoog tijd dus voor een stevig politiek beleid! Wordt vervolgd...

Meer berichtgeving over Sign for my Future vind je in De Morgen, RTL-TVI, VRT NWS, La Libre, De Tijd, VRT Journaal en Le Soir.