Verbodsverdrag geniet brede steun van religieuze gemeenschappen wereldwijd | Pax Christi Vlaanderen

Verbodsverdrag geniet brede steun van religieuze gemeenschappen wereldwijd

Op 22 januari 2021 treedt het Verbodsverdrag op Kernwapens in werking wat kernwapens officieel illegaal maakt onder internationaal recht. Een enorm succes dat gevierd moet worden. Zo betuigden verschillende religieuze leiders van over de hele wereld al hun steun aan het Verbodsverdrag op Kernwapens en riepen hun respectievelijke regeringen op om het Verdrag te steunen. Samen zorgen we ervoor dat de toekomst kernwapenvrij is!

De Belgische bisschoppen zijn verheugd over het Verbodsverdrag

De Belgische bisschoppen verwelkomen in een gezamenlijk statement de inwerkingtreding van het Verbodsverdrag op 22 januari 2021. Daarnaast roepen ze de Belgische regering op om werk te maken van een ondertekening van het Verdrag.

Lees het volledige statement

Katholieke leiders wereldwijd verwelkomen het VN Verbodsverdrag op Kernwapens

Onder impuls van Pax Christi International spraken meer dan 100 katholieke leiders van over de hele wereld zich uit voor het Verbodsverdrag.

Lees het volledige statement

Interreligieuze steunbetuiging aan het Verbodsverdrag

Meer dan 150 religieuze organisaties van verschillende geloofsovertuigingen en uit verschillende delen van de wereld spraken gezamenlijk hun vreugde uit over de inwerkingtreding van het Verbodsverdrag. Pax Christi Vlaanderen tekende mee.

Lees de verklaring hier

Paus Franciscus herhaalt steun voor het Verbodsverdrag 

De Paus riep op 20 januari in zijn wekelijkse audiëntie staten terug op om kernwapens uit te bannen en betuigde zijn steun aan het nieuwe Verbodsverdrag. Ook in zijn recente encycliek 'Fratelli Tutti' besteedde hij aandacht aan kernwapens.

Lees het volledige statement (in het Engels)

Bisschoppen van Hiroshima en Nagasaki verheugd over de inwerkingtreding van het Verbodsverdrag

De bisschoppen van Hiroshima en Nagasaki verwelkomen het Verbodsverdrag als een heuglijke dag waarop overlevers decennia hebben zitten wachten. 22 januari luidt het begin van een nieuw tijdperk in. Ze roepen landen op om niet alleen het verdrag te tekenen, maar ook om slachtoffers van gebruik en testen bij te staan en te helpen. Voorts roepen ze Japan op om een leiderschapsrol aan te nemen in deze belangrijke gebeurtenis.

Lees het statement hier (in het Engels)

Afbeelding: Tim Wright/ICAN