Voorstellingen: Geen licht zonder schaduw | Pax Christi Vlaanderen

Voorstellingen: Geen licht zonder schaduw

In november en december 2018 is UM4P op verschillende plaatsen te zien, met hun voorstelling van 'Geen licht zonder schaduw', een participatief theaterstuk over detentie, daders, slachtoffers en hun familie.

Via doorleefde dialogen en schaduwspel werpen vijf acteurs – elk op hun manier ervaringsdeskundigen – vragen op waar ze zelf geen pasklaar antwoord op hebben. Vragen rond schuld, vergelding, detentie, kansen geven, een nieuw leven opbouwen, misschien zelfs herstel. 

Voor de creatie van de voorstelling werd een beroep gedaan op Amerikaans regisseur Evan Hastings en de verhalen van een diverse groep mensen. Mensen in detentie, mensen die met hen werken, slachtoffers en familieleden.

In het stuk volgen we een aantal personages die met misdaad in aanraking kwamen. Aziz heeft een vrouw verkracht. Het was niet de eerste keer dat zijn omgang met vrouwen hem in contact bracht met justitie. Hugo vertoefde door fraude en afpersing even in een financieel paradijs, tot ook hij tegen de lamp liep. Beide heren vlogen achter de tralies. 

Maar wat nu? Wat gebeurt er met hen in de gevangenis? Krijgen Aziz en Hugo na de detentie hun leven terug op de rails? En zijn de slachtoffers ‘tevreden’? Hoe reageert hun omgeving?

Het publiek wordt uitgedaagd actief mee te denken en helpen.

  • Op donderdag 22 november 2018 is de voorstelling te zien op de jaarlijkse trefdag van Moderator - Forum voor herstelrecht en bemiddeling in Leuven.

Praktische info

Dirk Boutsgebouw (VAC Leuven), Diestsepoort 6 -3000 Leuven

Info & inschrijvingen

 -----------------------------------------------

  • Op dinsdag 27 november 2018 is de voorstelling te zien op de rapportvoorstelling " Onze gevangenissen een gevaar voor elk van ons" van De Vrijdaggroep in Brussel.

Praktische info

Theaterzaal Scarabaeus, Hollestraat 23, Schaarbeek

Info & claim your free ticket! 

 -----------------------------------------------

  • Op woensdag 28 november 2018 kan je de voorstelling mee beleven in Rumbeke.

De organisatie van deze voorstelling is in handen van gevangenispastoraal Bisdom Brugge, waar o.a. de projecten ‘Tralies uit de weg’ en ‘Thuisfront’ deel van uitmaken en met de steun van: Pax Christi Brugge, CCV Bisdom Brugge, Pastorale Eenheid H. Damiaan Ledegem, Pastorale Eenheid St. Vincent Rumbeke en Welzijnsschakels.

Praktische info

Theaterzaal O.C.A.R. - Kerkplein 29 - 8800 Rumbeke
Aanvang: 20 uur
Prijs: 8 euro

Reserveer je ticket via mail naar traliesuitdeweg@gmail.com

Meer info op deze pagina en in deze flyer.

-----------------------------------------------

Latere data en locaties vind je hier.

'Geen licht zonder schaduw' is een project van Pax Christi Vlaanderen in samenwerking met De Huizen, Without Walls en Shadow Liberation. Met de ondersteuning van de Vlaamse Overheid.