Wedstrijd Pesten-dat-kan-niet Prijs 2020 is open! | Pax Christi Vlaanderen
|
12 april 2019

Werk mee aan een pestvrij schoolklimaat!

Wedstrijd Pesten-dat-kan-niet Prijs 2020 is open!

Met de 'Pesten, dat kan niet!'-prijs voor scholen zet het Netwerk Kies Kleur tegen Pesten elk jaar de scholen die werk maken van het strafste antipestbeleid in de bloemetjes. De wedstrijd voor scholen is nu open.

Pax Christi Vlaanderen is mede-oprichter van het Netwerk Kies Kleur tegen Pesten en steunt elk initiatief dat genomen wordt om pesten de wereld uit te helpen. Daarom helpen we mee om de 'Pesten, dat kan niet!'-prijs in de kijker te zetten en zijn we elk jaar aanwezig bij de prijsuitreiking. De prijs zelf wordt uitgereikt en georganiseerd door jeugdorganisatie Tumult, ook lid van het Netwerk Kies Kleur tegen Pesten.

Scholen die willen meedingen naar de prijs kunnen vanaf nu een kandidaatsdossier indienen, als opstapje voor een uitgebreider dossier. De jury van de 'Pesten, dat kan niet!'-prijs nomineert tot 20 scholen die volgens hen genoeg in hun mars hebben om een uitgebreid dossier in te dienen.
De uiterste deadline voor de prijs van 2020 is 15 juli 2019.

Wil je deelnemen aan de prijs? Bekijk dan de voorwaarden om in te schrijven op de website van www.kieskleurtegenpesten.be of ga naar de website van Tumult.

In 2019 werd de secundaire school Ursulinen in Mechelen de grote winnaar van de Pesten, dat kan niet-Prijs. Zij kregen er bij de start van de Week tegen Pesten naast 2500 euro en veel (verdiende) eerbetuigingen een reportage in het VRT-nieuws bovenop!
Lees hier meer over dat 'startschot'.