8ste Vredeswake Langemark: Waardig werk! | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
12 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo. Opgelet, deze wandeling is volgeboekt.

12 september 2020

Gids Michiel Stinckens brengt ons langsheen Hasseltse straten en pleinen die ooit een link hadden met het Belgische koloniale verhaal. Jij wandelt toch ook mee?!

19 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo.

5 maart, 2017 - 15:00

8ste Vredeswake Langemark: Waardig werk!

Op zondag 5 maart 2017 organiseert Wakker voor Vrede in Langemark de 8ste vredeswake, met als thema ‘waardig werk’.

 

Waardig werk voor iedereen: het is een basisvoorwaarde voor duurzame vrede wereldwijd. Maar een voorwaarde die nog lang niet vervuld is. De vredeswake ‘waardig.werk@vrede.net’ op zondag 5 maart 2017 in Langemark zet pijnpunten en uitdagingen op een rijtje. Wakker voor Vrede roept alle actoren ook op om werk niet alleen werkbaar te maken, maar nog een stap verder te zetten en werk te maken van waardig werk voor iedereen.

 

Journalist Geert Spillebeen brengt vijf gasten rond de tafel, die vanuit hun ervaring en engagement bij elk thema een korte reflectie maken. Het zijn Stefaan Degryse, nationaal secretaris van KAJ; zuster Jeanne Devos, internationaal gelauwerde activiste voor waardig werk; Rik Vandermarliere, personeelsdirecteur bij Deknudt Mirrors; Rik Dewulf, arbeidspsycholoog; Catherine Carton, veranderingscoach.

 

Zoals gebrukelijk zijn er ook een aantal getuigenissen. De muzikale inbreng komt in deze editie van Il Sogno Particolare en muziekensemble De Lovie.

De wake begint om 15 u. in de Sint-Pauluskerk van Langemark. (onthaal & voorprogramma vanaf 14 u.; einde voorzien om 16.45 u.). De toegang is gratis. Na de wake is er gelegenheid tot ontmoeting in OC Den Tap, Klerkenstraat 3
In de voormiddag biedt Wakker voor Vrede aan geïnteresseerden de kans om een uitgebreide en boeiende lezing te volgen van prof. Emmanuel Gerard, KU Leuven en directeur van het HIVA Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving. Hij brengt een historisch overzicht van 100 jaar evolutie naar meer sociale rechtvaardigheid en de betekenis daarvan voor duurzame vrede. Afspraak in de Vrije Basisschool, Zonnebekestraat 27; koffie vanaf 10 u., start lezing om 10.30 u.

Liefst vooraf inschrijven via peene.peter@skynet.be of op 0474 689 460. ’s Middags kan er gepicknickt worden (picknick verkrijgbaar tegen € 3,-), er is gratis soep en koffie.

Meer info op de website van wakker voor vrede