50 jaar bezetting: waar is de grens? | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
12 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo. Opgelet, deze wandeling is volgeboekt.

12 september 2020

Gids Michiel Stinckens brengt ons langsheen Hasseltse straten en pleinen die ooit een link hadden met het Belgische koloniale verhaal. Jij wandelt toch ook mee?!

19 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo.

6 juni, 2017 - 18:30

50 jaar bezetting: waar is de grens?

Naar aanleiding van 50 jaar bezetting van Palestina hebben begin juni 2017 drie avonden plaats met panelgesprekken en literaire ontmoetingen.

Begin juni 2017 is het vijftig jaar geleden dat de Zesdaagse Oorlog uitbrak. Sindsdien bezet Israël de Palestijnse gebieden, één van de grote struikelblokken voor vrede in het Midden-Oosten.

Drie avonden lang debatteren in drie Belgische steden schrijvers, mensenrechtenactivisten en politici uit Europa, Israël en Palestina over deze hoogst actuele kwestie.

Op het programma in Brussel (Bozar)

  • Fototentoonstelling Mashid Mohadjerin
  • Getuigenis van Issa Amro (Palestijns mensenrechtenverdediger uit Hebron, oprichter Youth Against Settlements) en Adam Aloni (Israëlische mensenrechtenactivist en planoloog; onderzoeker bij B’Tselem, het Israëlische centrum voor mensenrechten in de bezette gebieden.)
  • 'Politiek debat: Zesdaagse Oorlog en de bezetting van Palestina in een geopolitieke context' met Pierre Vimont (Carnegie Europe), Shawan Jabarin (al-Haq), Hagai al Ad (B’Tselem) en Issam Younis (al-Mezan Center for Human Rights)
  • 'Cultureel debat / Q&A' met Nir Baram en Arnon Grünberg, gemodereerd door Mark Schaevers

Het eerste deel van de avond (fototentoontstelling, getuigenis en politiek debat) is gratis, maar we vragen je wel om in te schrijven.
Voor het cultureel debat met Baram en Grünberg heb je een ticket nodig (€ 8 - 6)


Bozar, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel

Een initiatief van Broederlijk Delen, Bozar, 11.11.11., Een Andere Joodse Stem, Elcker-Ik en Vooruit.


Foto: Michael Swann/Creative Commons