Agenda

Terug naar overzicht
15 november 2019

Op vrijdag 15 november 2019 organiseert Pax Christi Vlaanderen een stadswandeling langs plaatsen die symbool staan voor de (vergeten) relaties tussen Antwerpen en Congo.

15 november 2019

Op vrijdag 15 november 2019 organiseert actiegroep Dekoloniseer Halle een lezing over dekolonisatie, met Nadia Nsayi.

2 december 2019

Samen lezen is een heel toegankelijke manier om andere mensen te ontmoeten. Dar Rahman, dienstencentrum De Boskes en Pax Christi Vlaanderen brengen op drie namiddagen mensen samen om naar verhalen te luisteren.

28 februari, 2016 - 10:00

Wakker voor vrede: vrouwenkracht is vredesmacht

Wakker voor vrede staat in de startblokken voor de vredeswake van zondag 28 februari 2016. Vrouwen moeten het nog vaak ontgelden, maar vrouwen spelen vooral een cruciale rol in vredesprocessen en samenlevingsopbouw: dat wil Wakker voor vrede duidelijk maken!

Op het programma staat naast de wake zelf ook een keuzeprogramma met onder meer de vertoning van Backup Butembo, een film over geweld vs. vrouwenkracht in Oost-Congo, met toelichting en bespreking door filmmaakster Elien Spillebeen, en een getuigenis en gesprek over de ‘vergeten’ Rwandese genocide door Marie Bamutese en Peter Verlinden.

Aan de vredeswake werken voorts nog mee: Reinhilde Decleir, Darya Safai, Jennie Vanlerberghe, Dansstudjoke, Belladonna en Lise Vanlerberghe.

  • Keuzeprogramma vanaf 10 u. in OC Den Tap, Klerkenstraat 37, Langemark Poelkapelle
  • Wake om 15 u. in de Sint-Pauluskerk

Meer informatie over de gasten en het volledige programma vind je op deze pagina.

Wakker voor vrede is een initiatief van Vredeswakes Langemark 2014-2018, een reeks van 12 vredeswakes ter herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Pax Christi Vlaanderen maakt deel uit van de stuurgroep van Vredeswakes Langemark.