Syrians on Syria | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
12 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo. Opgelet, deze wandeling is volgeboekt.

12 september 2020

Gids Michiel Stinckens brengt ons langsheen Hasseltse straten en pleinen die ooit een link hadden met het Belgische koloniale verhaal. Jij wandelt toch ook mee?!

19 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo.

16 maart, 2016 - 18:15

Syrians on Syria

Al vijf jaar lang zorgt gewapend geweld in Syrië voor dood en vernieling. Miljoenen Syriërs zijn op de vlucht. Ook in België zoeken zij hun toevlucht.

Maar wie zijn zij eigenlijk? Wat maakten ze mee?

Syrische burgers getuigen op woensdag 16 maart 2016 over de gebeurtenissen in Syrië en waarom zij vluchtten. Bovenal gaan ze in op wat mensen hier voor Syrië kunnen doen. 

Locatie: Bibliotheek van IPIS (International Peace Information Service), Italiëlei 98a, 2000 Antwerpen

Programma:
18u15: Inleiding, met video 
19u: Syrians on Syria 
19u30: Vraag en antwoord
20u: Hapje en muziek.

Inkom is gratis, registratie aanbevolen, bij willem.staes@paxchristi.be

Dit project is mogelijk gemaakt door een prachtig team van Syriërs, vrienden van Syrië, 11.11.11, Broederlijk Delen, Oxfam Solidariteit en Pax Christi Vlaanderen.

Onder de noemer #WithSyria vinden in deze periode wereldwijd solidariteitsacties plaats. Ook de campagne #HopeforSyria van Pax Christi International steunen wij hiermee.