Agenda

Terug naar overzicht
2 april 2019

Elke eerste dinsdag van de maand heeft bij Pax Christi een interreligieuze, stille meditatie plaats.

3 april 2019

Op 3 april 2019 organiseert het UCSIA, in samenwerking met 11.11.11, Pax Christi en Sant’ Egidio een debatavond over lokale praktijken van verzoening in gebroken gemeenschappen.

9 april 2019

Op dinsdag 9 april 2019 organiseren Pax Christi Vlaanderen en Broederlijk Delen een stadswandeling langs plaatsen die symbool staan voor de (vergeten) relaties tussen Antwerpen en Congo.

14 maart, 2016 - 20:00

Filmavond: L'homme qui répare les femmes

 

Op maandag 14 maart 2016 vertoont het Afrika Filmfestival L’homme qui répare les femmes (2014), een documentaire van Thierry Michel en Colette Braeckman. Dit gebeurt in samenwerking met Bana Leuven, Broederlijk Delen en Pax Christi Vlaanderen.

 

De avond start om 20.00u in Kinepolis Leuven (Bondgenotenlaan 145). De prijs aan de kassa is 7,5 euro. Als je op voorhand inschrijft via bana.leuven@gmail.com betaal je slechts 5 euro.

 

De Congolese gynaecoloog en mensenrechtenactivist dr. Denis Mukwege heeft, sinds het uitbreken van de oorlog in Oost-Congo, al duizenden vrouwen geopereerd die het slachtoffer zijn van extreem seksueel geweld. Vanwege zijn niet aflatende strijd tegen deze wreedheden en de straffeloosheid van de daders is hij al meermaals met de dood bedreigd. Maar dr. Mukwege weigert zijn werk op te geven en hij staat niet langer alleen in deze strijd. De vrouwen van wie hij de fysieke integriteit en waardigheid heeft hersteld, strijden samen met hem voor vrede en gerechtigheid. Voor zijn humanitaire inzet verwierf dr. Mukwege internationale erkenning. In 2014 ontving hij de Europese Sakharovprijs. Deze documentaire is reeds met 7 internationale prijzen bekroond.

 

Informatie: www.afrikafilmfestival.be