Agenda

Terug naar overzicht
2 december 2019

Samen lezen is een heel toegankelijke manier om andere mensen te ontmoeten. Dar Rahman, dienstencentrum De Boskes en Pax Christi Vlaanderen brengen op drie namiddagen mensen samen om naar verhalen te luisteren.

19 februari 2020

Op 19 februari 2020 organiseert het Centrum voor Vredesethiek van de KU Leuven i.s.m. Pax Christi Vlaanderen een colloquium over de ethische vraagstukken rond oorlogvoering met autonome wapensystemen

21 september, 2016 - 10:30

Gratis infosessie peer mediation

Op  26 februari 2015 kondigde minister Crevits aan te willen investeren in peer mediation om conflicten op school aan te pakken. Zij herhaalde dat voornemen in de publicatie ‘Werken aan een verbindend schoolklimaat’ van 15 december 2015.

Maar wat betekent dat nu juist, peer mediation? Is dat iets voor mijn school?  En waar kan ik een opleiding volgen?

Peer mediation of leerlingbemiddeling is een methode waarbij kinderen en jongeren leren als bemiddelaar op te treden bij kleine en middelgrote conflicten. De leerlingen leren vaardigheden om stapsgewijs een gesprek tussen ruziemakers te begeleiden en laten hen zo zelf oplossingen zoeken. Ze leren anders kijken naar hun eigen conflicten, en krijgen meer zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld, omdat ze hun eigen conflicten leren oplossen. Leerkrachten ervaren minder stress, omdat er minder conflicten zijn op school. Kortom, peer mediation draagt bij tot een positiever schoolklimaat!

Het Netwerk Onderwijs Mediation (NOM) biedt in samenwerking met Pax Christi Vlaanderen (PCV) een gratis infosessie aan om meer zicht te krijgen op het traject van peer mediation, op de valkuilen en de mogelijkheden. De sessie vindt plaats op woensdag 21 september 2016 bij Pax Christi International, Vooruitgangstraat 323, 1030 Brussel (vlakbij Brussel-Noord).

Aanvang: 10.30 u., einde voorzien om 12 u.

Graag aanmelden voor 14 september 2016 via paxchristi@paxchristi.be of op 03/225 10 00.

Brochure peer mediation

___________________________

Belangrijkop 14 oktober 2016 organiseren NOM en PCV een volledige introductiedag om peer mediation voor te stellen. Deze vormingsdag vindt plaats bij Pax Christi Vlaanderen, Italiëlei 98a, 2000 Antwerpen. Deze dag biedt je naast technieken van bemiddeling ook een goed overzicht van het traject dat je school kan volgen. Deelname kost 60 euro: inschrijven kan via paxchristi@paxchristi.be of op 03/225 10 00.

Meer informatie hierover bij annemarie.gielen@paxchristi.be