Agenda

Terug naar overzicht
2 december 2019

Samen lezen is een heel toegankelijke manier om andere mensen te ontmoeten. Dar Rahman, dienstencentrum De Boskes en Pax Christi Vlaanderen brengen op drie namiddagen mensen samen om naar verhalen te luisteren.

19 februari 2020

Op 19 februari 2020 organiseert het Centrum voor Vredesethiek van de KU Leuven i.s.m. Pax Christi Vlaanderen een colloquium over de ethische vraagstukken rond oorlogvoering met autonome wapensystemen

18 september, 2016 - 10:00

Vredesweek Woordienst over Kivu

De derde zondag van elke maand werkt de gemeenschap rond de Begijnhofkerk in Brussel met één of meerdere gasten die rond een maatschappelijk thema komen vertellen.

In aanloop naar de Vredesweek kiest de gemeenschap om het thema "Congo & Vrede" terug naar voren te brengen na een eerste keer over de “Poort naar Vrede” in september 2015.

Dada Stella Kitoga (Edingen) en Véronique Kabonga (Antwerpen), beide “Vrouwen van Vrede” uit de Kivu, geven toelichting bij het authentiek project van Congolezen zelf: ” Duurzame CongoBoog ”, ook wel eens Vredespoort genoemd, een letterlijke toegang naar vrede & veiligheid in Kivu met een milieu & ecologisch luik en een luik over waardig werk, inkomen, en technische opleidingen in Kivu. De VredesPoort in Bukavu staat symbool voor de herdenking van de miljoenen slachtoffers en vredesactivisten maar ook als symbool gericht naar de toekomst . Een korte in- en uitleiding wordt verzorgd door Guy Aloïs Magnus (Brussel), één van de facilitatoren van de KongoBoog beweging in Kivu.

Lees hier de visienota & open brief (fr) aan de regering van de initiatiefnemers van de Duurzame Congoboog.

Na de toelichting is er een Eucharistisch gebed.

Datum & uur: Zondag 18 september, van 10u tot 10u40. (gevolgd door viering)

Locatie: Begijnhofkerk, Begijnhofplein, 1000 Brussel

Inkom: gratis