Agenda

Terug naar overzicht
20 augustus 2019

Op 20 augustus 2019 spreekt Nadia Nsayi in ‘De Preekstoel’ in de Sint-Waldetrudiskerk in Herentals.

7 september 2019

Op zaterdag 7 september 2019 organiseren Pax Christi Vlaanderen en Broederlijk Delen een stadswandeling langs plaatsen die symbool staan voor de (vergeten) relaties tussen Antwerpen en Congo.

15 november 2019

Op vrijdag 15 november 2019 organiseren Pax Christi Vlaanderen en Broederlijk Delen een stadswandeling langs plaatsen die symbool staan voor de (vergeten) relaties tussen Antwerpen en Congo.

21 oktober, 2016 - 19:30

Gespreksavond met Pieter Stockmans over Oekraïne

Pax Christi Vlaanderen, Internationaal Comité en Promote Ukraine maken deel uit van het in 2014 opgerichte platform Vrede voor Oekraïne. Dit platform deelt de visie dat enkel een onderhandelde oplossing op basis van respect, luisterbereidheid en geweldloosheid kan leiden tot duurzame vrede voor Oekraïne. Op regelmatige basis organiseert het platform informatieavonden en conferenties.

Op 21 oktober 2016 is Pieter Stockmans te gast, samen met fotograaf Jürgen Augusteyns. Stockmans is sinds maart 2016 bij MO-magazine verantwoordelijk voor berichtgeving over Europese aangelegenheden en Oost-Europa. Daarom trok hij deze zomer samen met fotograaf Jürgen Augusteyns naar één van de hotspots in Oost-Europa, namelijk de frontlinie van de Russisch-Oekraïense oorlog. In een reeks artikels schreef hij zijn bevindingen neer, terug te vinden op de website http://www.mo.be/dossiers/op-de-oekra-ense-frontlijn 

Naar aanleiding van zijn reeks werd hij uitgenodigd voor de Nederlandse en Vlaamse radio. Zijn artikels en interviews riepen gemengde en uiteenlopende gevoelens op: een goede reden om met Pieter Stockmans in gesprek te gaan.

Praktisch:

Locatie: Bovenzaal Pax Christi Vlaanderen, Italiëlei 98a, 2000 Antwerpen

Aanvang: 19u30 – na afloop kan u bij een drankje nog wat verder praten

Inkom: gratis, maar wel graag aanmelden via paxchristi@paxchristi.be of galina@icvzw.be 

 

Meer informatie over Pieter Stockmans: http://www.mo.be/auteur/pieter-stockmans 

Meer informatie over het Platform Vrede voor Oekraïne: www.facebook.com/platformBelgium  

Copyright foto: Jürgen Augusteyns 2016