Image
tekening militair die geweer breekt

Object War Campaign

Rusland - Oekraïne
Actie

Al één jaar voert de Russische Federatie een agressie-oorlog in Oekraïne, met verwoestende gevolgen. Het einde lijkt niet in zicht. Toch weten we dat mannen en vrouwen aan alle kanten de oorlogsmisdaden proberen te ontlopen. Tienduizenden ontvluchten de Russische Federatie en Wit-Rusland om niet te worden gerekruteerd voor de oorlog. Duizenden verlaten Oekraïne omdat zij hun recht op gewetensbezwaren in gevaar zien komen. Zij zijn allemaal onze hoop om het geweld te overwinnen.

Image
poster object war

Doe met ons mee

Elke rekruut kan een gewetensbezwaarde of dienstweigeraar zijn, elke soldaat een deserteur. Laten we degenen die weigeren te doden steunen en samen een einde maken aan de oorlog! #ObjectWarCampaign #StandWithObjectors

Meer informatie: 

In juni 2022 stuurden 60 organisaties uit 20 landen een oproep aan het Europees Parlement, waarin ze gedetailleerd uiteenzetten waarom bescherming en steun voor deserteurs en gewetensbezwaarden aan alle kanten van de Oekraïense oorlog noodzakelijk en juist is. In het Europees Parlement is hier al over gesproken.

We vragen:

  • Bescherming en asiel te verlenen aan deserteurs en gewetensbezwaarden uit Wit-Rusland en de Russische Federatie!
  • Er bij de Oekraïense regering op aan te dringen de vervolging van dienstweigeraars te staken en hun het recht op dienstweigering te garanderen!
  • Open de grenzen voor degenen die zich in hun land met groot persoonlijk risico tegen de oorlog verzetten!

Teken de petitie

Met uw handtekening helpt u de oproep het nodige gewicht te geven. We overhandigen in een gezamenlijke spraakmakende actie in mei 2023 in Brussel.