Ben je benieuwd naar hoe Antwerpen ervaren wordt door mensen zonder wettig verblijf? Tijdens een door hen ontworpen wandeling ontdek je waar ze zich ontspannen, waar ze mensen ontmoeten, waar ze zich thuis voelen, waar ze hulp krijgen, en nog veel meer! De wandeling kan je op eigen houtje uitvoeren via een wandelgids op je smartphone.

De mensen zonder wettig verblijf nemen je mee op een wandeltocht door het toeristische hart van Antwerpen, wereldberoemde plekken met gekende verhalen, maar dan op een andere manier en met een ander verhaal. Mensen zonder wettig verblijf tonen hun stad, hun betekenisvolle plekken en hun ervaringen. Samen kijken we met nieuwe ogen naar iets zeer bekend en zo wordt het onzichtbare zichtbaar. Dankzij de verhalen, die je via je smartphone kan beluisteren, komt de stad op een heel andere manier tot uiting.

De wandeling kwam tot stand dankzij een geëngageerde groep Antwerpenaren zonder wettig verblijf. 

Praktisch:

  • Startpunt van de wandeling is op ’t Eilandje en het eindpunt aan Sint-Andries. Check de juiste locatie op het parcours dat je via de link hieronder kan ontvangen.
  • De wandeling met luisterfragmenten duurt ongeveer 2 à 2.30 u. en is 7 km lang. 
  • Vul het invulformulier hieronder in en je ontvangt onmiddellijk de gratis wandelgids.

JA, BEZORG ME DE GRATIS WANDELGIDS.

De wandeling kwam er op initiatief van Filet Divers en Pax Christi Vlaanderen in het kader van Gastvrij Antwerpen