Onze Vlaamse steden dragen de sporen van de Belgische kolonisering van DR Congo. Een geschiedenis waar we ons vaak te weinig van bewust zijn. Herontdek tijdens een gegidste wandeling de (vergeten) verhalen over Congo in jouw stad. Wie waren de sleutelfiguren in de verschillende steden in de exploitatie en de uitbuiting van de toenmalige kolonie? Waarom noemden we hen vroeger pioniers en werden er in zovele steden monumenten ter ere van hen opgericht waar we vandaag zo een debat over voeren?

Tijdens de wandeling in Hasselt ontdek je hoe ver gevorderd en ingenieus de economische expansie van de kolonie was uitgebouwd. Hoe geraakten de zogenaamde koloniale waren in de uithoeken van de provincie Limburg? Welke Limburgers speelden er een sleutelrol in het koloniseren en exploiteren van het immense Afrikaanse land? 

Gids Michiel Stinckens brengt ons langsheen Hasseltse straten en pleinen die ooit een link hadden met het Belgische koloniale verhaal. Soms herdenken we de relatie door het geven van een volkse naam aan een bepaald gebouw of vergeten we dat een belangrijke publieke plaats vernoemd is naar een man wiens carrière dankzij dat uitgestrekte gebied in Centraal-Afrika een grote sprong vooruit maakte.

Duur van de wandeling van 4 km: 1u30'

Boek een wandeling als groep

  • Prijs: € 200
  • Aantal personen: min. 12 - max. 20

Neem daarvoor contact met ons op via [email protected].