Image

Geef jij 150.000 mensen de kans op een waardig leven?

Migratie
Actie

Wist je dat er in België naar schatting 150.000 mensen zonder papieren wonen? Deze mensen willen meebouwen aan onze samenleving maar zijn veroordeeld tot overleven, armoede en uitbuiting.

Jij kan voor verandering zorgen door hun oproep te ondersteunen. Je kan nog steeds hun petitie ondertekenen op www.wearebelgiumtoo.be/nl 

En je kan nog meer eenvoudige dingen doen om mee het verschil te maken. Wat? Dat vind je hieronder. 

Maar eerst laten we twee van de 150.000 aan het woord. Klik op de foto en luister naar hun verhaal.

 

Wat kan jij doen?

1. Teken de petitie

Steun de oproep van mensen zonder papieren voor een regularisatie op basis van duidelijke en permanente criteria

Ja, ik teken de petitie.

2. Toon je solidariteit op sociale media en verspreid de boodschap

  • Voeg een kader toe aan je profielfoto. Druk op deze link en druk onderaan de pagina vervolgens op 'als profielfoto gebruiken'.
  • Deel dit Facebook-bericht met de 'open brief' van de Mensen zonder papieren aan hun buren' op je profielpagina: Facebook-bericht
  • Maak een korte en krachtige mail naar je kennissen met enkele zinnen waarom jij deze oproep hebt ondertekent met een link naar dit bericht of de petitie.
  • Deel dit actie-bericht of de petitie in jouw WhatsApp- of Signalgroepen van je vrienden, collega's, hobbygenoten, ....

Actiebericht: www.paxchristi.be/WaardigLeven
Petitie: www.wearebelgiumtoo.be/nl

Voorbeeldbericht voor E-mail, Whatssapp en Facebook.

Beste,

Zonet tekende ik een petitie die me nauw aan het hart ligt. Het tekenen ervan kan een stap betekenen richting een waardig leven voor liefst 150.000 mensen in België. Want zoveel mensen zonder papieren leven er in België.

Sommigen van hen leven hier al 5, 10 soms zelf 20 jaar. Ze ondersteunen onze samenleving met werk dat anders niet zou ingevuld worden. Ze hebben hier intussen een leven opgebouwd met buren, vrienden en kennissen. Hun kinderen zijn hier opgegroeid. Sommigen durven niet terug, anderen kunnen simpelweg niet terug, voor weer anderen is er geen andere thuis meer. Velen hopen nog steeds wettelijke erkenning te krijgen die ze om allerlei redenen zijn misgelopen.

Het is tijd hen die kans te geven die ze willen grijpen: waardig leven en meebouwen aan onze samenleving. Ze schreven een open brief aan ons, hun buren. Je moet hem echt lezen, en hopelijk teken jij ook de petitie?

3. Word vrijwilliger

Pax Christ strijd voor een menswaardig leven voor elke mens. Ze strijd voor een inclusieve en veilige samenleving voor iedereen. Wil je graag engageren voor deze veiliger samenleving? Wil je samen echt verschil maken en meestrijden voor een menswaardig bestaan voor mensen zonder wettig verblijf? Stuur vrijblijvend een mailtje naar [email protected]

----------------

Nog inspiratie nodig? Hier lees je waarom Pax Christi zich met overtuiging achter de oproep schaart.

----------------

8 goede reden om regularisatie te ondersteunen