Image

Ook gedetineerden helpen mee en proeven van Café Winket

Strafsysteem & detentie
Aankondiging

Hoewel in Café Winket de bezoekers even in het licht worden gezet, zijn we de bezochten niet vergeten. We kregen hulp van binnenuit om van Café Winket een warme plek te maken.

Samen met verschillende groepen gedetineerden gingen we aan de slag om o.a. placemats te maken zodat de tafels een persoonlijke toets krijgen, her en daar zal er versiering worden gehangen en ook de boterkoekjes voor bij de koffie zijn van de hand van de gedetineerden.

Als opmerkelijke extra ging Kris Vandenberghe, de begeleider van het crea-atelier, zowel met de vrouwen als de mannen aan de slag met lino om zo enkele originele bierkaartjes te ontwerpen.

Om ook binnen de muren de sfeer van Café Winket even te laten rondwaren, zal de Brugse bende Ambrazar op dinsdagavond 17 mei het beste van zichzelf geven op een akoestische toer doorheen verschillende secties van de mannen -en de vrouwenafdelingen. Ambrazar zal ook de slotactie 'Gevangenen omarmen' op 20 mei opluisteren met hun fijne muziek.

Daarnaast is er ook het serieuzere werk, de gespreksperformance van Peter Aers ‘Crime & Punishment’ op vrijdagavond 6 mei. Tijdens dit geïnstalleerd debat worden binnen en buiten letterlijk verenigd in de theaterzaal van de gevangenis. Gedetineerden vs vrije burgers. Zijn hun meningen ook te verenigen?

Meer info over 'Crime & Punishment'.

Alle info en programma van Café Winket: www.cafewinket.be