Pax Christi Peace Award uitgereikt in Brussel | Pax Christi Vlaanderen

Pax Christi Peace Award uitgereikt in Brussel

Op 26 juni 2019 reikte Pax Christi International in Brussel haar jaarlijkse Peace Award uit aan European Lawyers in Lesvos (ELIL), Griekenland.

Het platform van advocaten en juristen verleent juridische bijstand op het Griekse eiland Lesbos, waar jaarlijks duizenden vluchtelingen en asielzoekers aanmeren. Sinds de oprichting van ELIL in 2016 verleende de organisatie al aan een 9000-tal mensen, voornamelijk uit Syrië, Irak en Afghanistan, gratis juridische bijstand.

Algemeen directeur Philip Worthington ontving de vredesprijs uit de handen van afscheidnemend voorzittersteam Marie Dennis en bisschop Kevin Dowling. Zem, die wij nog kennen van de viering van de Ambassadeurs voor de Vrede in 2018, luisterde de plechtige uitreiking muzikaal op.

De uitreiking werd voorafgegaan door de algemene vergadering van Pax Christi International. Daar werden onder meer de twee nieuwe covoorzitters gekozen: mgr. Marc Stenger uit Frankrijk en Teresia Wamuyu Wachira uit Kenia. Kevin Dowling (Zuid-Afrika) en Marie Dennis (USA) waren einde mandaat en niet meer herverkiesbaar. Pax Christi International bleef voorts nog een beetje in feeststemming, met de verwelkoming van een nieuwe sectie: Pax Christi Scotland.

Lees ook: Pax Christi Peace Award voor advocaten op Lesbos

Foto boven: ELIL-directeur Philip Worthington met uittredend covoorzitters Marie Dennis en Kevin Dowling/foto's: Pax Christi International