Steun onze actie tegen kernwapens | Pax Christi Vlaanderen

Steun onze actie tegen kernwapens

23 oktober 1983: in Brussel komen 400.000 mensen op straat tegen de plaatsing van Amerikaanse en Russische kernraketten in Europa. U was er misschien bij, u zat misschien in één van de vele kinderwagens of u was misschien nog niet geboren…

Pax Christi Vlaanderen was één van de drijvende krachten achter deze betoging.

Eén van de resultaten van die massale verontwaardiging was het INF-verdrag (Intermediate Nuclear Forces Treaty) tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie. Dit verdrag verbiedt het bezit, produceren en testen van kernraketten voor de korte en middellange afstand en zorgde ervoor dat de kruisraketten uit Florennes teruggehaald werden door de Verenigde Staten.

Bijna dag op dag 35 jaar na die grootste betoging uit de Belgische geschiedenis kondigt de Amerikaanse president Trump aan dit INF-verdrag op te zeggen. Van cynisme gesproken…

Er blijft dus nog veel werk aan de winkel voor Pax Christi Vlaanderen. Ook de Belgische regering is immers nog niet toegetreden tot het nieuwe VN-verdrag uit 2017 dat kernwapens verbiedt.

Daarom hebben we uw blijvende steun nodig. Giften vanaf 40 euro geven recht op een belastingvermindering van 45% van het geschonken bedrag.

Doneer nu

 U kan ons ook helpen door dit bericht te verspreiden naar zoveel mogelijk vrienden, familieleden en kennissen.

Wij danken u van harte voor het vertrouwen.

Foto: Lamerie/Creative Commons